Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Şehir Merkezinde Yapay Serinlik Çalışması

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Şehir Merkezinde Yapay Serinlik Çalışması

Ülkenin en sıcak illerinin başında gelen ve son bir haftadır çöl sıcaklarının etkili olduğu Aydın’da Büyükşehir Belediyesi vatandaşları bunaltıcı sıcağın etkisinden korumak amacıyla sulama çalışması başlattı.

- Ülkenin en sıcak illerinin başında gelen ve son bir haftadır çöl sıcaklarının etkili olduğu Aydın’da Büyükşehir Belediyesi vatandaşları bunaltıcı sıcağın etkisinden korumak amacıyla sulama çalışması başlattı.

Aydın şehir merkezinde cadde ve sokakları itfaiye araçları sulayan belediye yapay serinlik oluşturarak şehirdeki bunaltıcı sıcağın etkisini kırmaya çalışıyor. Yılın en sıcak günlerinin yaşandığı Aydın’da öğlen saatlerinde hava sıcaklığı 44-45 dereceye kadar yükselirken şehir adeta yanıyor. İmkanı olanlar sıcaklar nedeniyle vaktinin büyük kısmını ya tatil beldelerinde ya da klimalı ortamlarda geçirirken dışarıda çalışmak zorunda kalanlar ise adeta sıcaktan kavruluyor.

Aşırı sıcaklar nedeniyle şehirde düşen yaşam kalitesini artırmak ve şehrin serinlemesini sağlamak amacıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından tankerler aracılığı ile Adnan Menderes Bulvarı, 14 Sokak ve şehrin işlek olan cadde ve sokakları sulanmaya başladı. Görevliler sıcakların bunaltıcı etkisini ortadan kaldırmak amacıyla sulama yaptıklarını belirtirken, uygulamadan memnun kalan vatandaşlar sulama yapıldığında serinlediklerini belirttiler.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ŞEHİR MERKEZİNDE YAPAY SERİNLİK ÇALIŞMASI

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN ŞEHİR MERKEZİNDE YAPAY SERİNLİK ÇALIŞMASI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum