Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Valiliğe Soruşturma Cevabı

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden Valiliğe Soruşturma Cevabı

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Valiliği’nin Hacivat-Karagöz oyunuyla ilgili olarak soruşturma açılmadığı yönündeki açıklamasına cevap verdi.Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden soruşturma tutanağı del...

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın Valiliği’nin Hacivat-Karagöz oyunuyla ilgili olarak soruşturma açılmadığı yönündeki açıklamasına cevap verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden soruşturma tutanağı delil gösterilerek yapılan açıklamada; “Aydın Valiliğinin 30 Ağustos 2015 tarihinde yapmış olduğu basın açıklaması ve Belediyemize göndermiş olduğu ön inceleme konusu arasında büyük çelişki bulunmakta olup, Valiliğin açıklaması Türk Ceza Kanunu anlamında iftira suçunun unsurlarını taşımaktadır. Aydın Valiliği tarafından 29 Temmuz 2015 tarih ve 8811 sayılı olurla, ‘Aydın Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Hacivat-Karagöz adlı sanat eserini izinsiz olarak yazılı, görsel ve sosyal medyada kullanıldığına yönelik’ ön inceleme başlatılmıştır. Söz konusu ‘Valilik ön inceleme izni’ açıklamamız ekindedir. Aydın Valiliği tarafından gerçek dışı, kamuoyunu yanlış yönlendirmeye yönelik basın açıklaması hakkında hukuki süreç tarafımızdan başlatılacaktır. Valilik basın açıklaması ve ön inceleme izin yazısı arasındaki büyük çelişkiyi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.