Aydın Büyükşehir Zabıtası, Teşkilatın Kuruluşunun 188’inci Yılını Kutluyor

Aydın Büyükşehir Zabıtası, Teşkilatın Kuruluşunun 188’inci Yılını Kutluyor

Zabıta Teşkilatı’nın 188’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıta müdürlüğü kutlama etkinliği düzenledi.

- Zabıta Teşkilatı’nın 188’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle Aydın Büyükşehir Belediyesi zabıta müdürlüğü kutlama etkinliği düzenledi.

Her yıl Eylül ayının ilk haftasında kutlanan Zabıta Haftası dolayısıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkan Vekili Hakan Genç, personeli ile birlikte Kent Meydanı’nda Atatürk anıtına çelenk koydu, ardından ekibi ile birlikte Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret edip çiçek takdim edip kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

1826’da kurulan Zabıta Teşkilatının bugün 188 yıllık geçmişe sahip olduğunu belirten Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkan Vekili Hakan Genç, “ Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı personeli olarak, Cumhuriyetimizin bekası ve geliştirilmesi, milletimizin varlığı ve devamı, insanlığın gerçek saadeti için omuzlarımıza yüklenen ulvi sorumluluğun bilincindeyiz. 1826 yılında İhtisap Nezaretinin kurulması ile Osmanlı Devleti döneminde bugünkü Belediye Zabıtasının temelleri atılmış olup, 1854 yılında Şehremanetinin kurulması ile bu teşkilat içerisinde yerini almıştır. Cumhuriyet döneminde 1930 yılında çıkartılan Belediye Kanunu ile belediyelerin görevleri yeniden belirlenmiş olup, Belediye hizmetlerinin icra ve takipçisi olarak Belediye Zabıtası özel bir hizmet zabıtası olarak kanunda yerinin almıştır. 1956 yılına kadar Belediye Zabıta hizmetleri Emniyet teşkilatınca görevlendirilen Zabıta(Polis memuru) personeli tarafından yürütülmüştür.1956 yılında ise Bakanlar kurulu kararı ile zaten var olan belediye zabıtalığının yapısının Belediyelerde Belediye Zabıtası Müdürlükleri olarak kurulmasına karar verilmiştir. İşte bu nedenle tarihteki süreç göz önüne alınarak 1826 yılı Belediye Zabıtasının Yıldönümü kabul edilmekte ve Eylül ayının ilk haftasında '' Belediye Zabıta Haftası'' olarak kutlamalar yapılmaktadır” dedi.

Konuşmasında meslektaşlarına da seslenen Genç, “Bilindiği üzere Aydın ili 6360 sayılı kanunla büyükşehir belediyesi statüsüne kavuşmuş ve yine bu kanunla büyükşehir belediyesinin sınırları il mülki sınırları kabul edilmiştir. Bu kapsamda 30 Mart 2014 tarihinde yapılan Mahalli idareler Seçimlerinden sonra teşkil edilen Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı olarak Aydın ilinin genelinde zabıta hizmetlerinin etkin bir şekilde yürütülmesi ve ilçe belediyeleri ile koordinasyon içerisinde çalışacak, ilin mevcut potansiyeline, geleceğine uygun bir zabıta teşkilatının kurulması ve bu teşkilatın Aydın ilinin hassasiyetlerine, özelliklerine göre uzmanlaşması, kurumsal bir kimliğe kavuşması için çalışmalarımıza başladık. Zabıta Teşkilatımızın 188. Yıl dönümünü ve hepinizin zabıta haftasını kutlar her zaman olduğu gibi artan bir kararlılık ve azimle başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim” ” diye konuştu.

Atatürk anıtına çelenk sunup saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı’nı okuyan zabıta ekipleri daha sonra Büyükşehir Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret ederek çiçek sundular.

AYDIN BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, TEŞKİLATIN KURULUŞUNUN 188’İNCİ YILINI KUTLUYOR

AYDIN BÜYÜKŞEHİR ZABITASI, TEŞKİLATIN KURULUŞUNUN 188’İNCİ YILINI KUTLUYOR

aydin-buyuksehir-zabitasi,-teskilatin-kurulusunun-188’inci-yilini-kutluyor-001.JPG

aydin-buyuksehir-zabitasi,-teskilatin-kurulusunun-188’inci-yilini-kutluyor.JPG

aydin-buyuksehir-zabitasi,-teskilatin-kurulusunun-188’inci-yilini-kutluyor.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum