Aydın CHP’de İl Başkanlığı Seçimi

CHP’de Kongre süreci nedeniyle gözlenen bir hareketlilik yaşanmaktadır.

Delege seçimleri, Efeler İlçe Kongresi, Kadın Kolları kongresi ve Gençlik Kolları Kongresi tamamlandı. Gençlik Kolları kongresinde AYBA adı geçerek, tartışma ve itişmeler yaşandı. Delege seçimlerinde ve adı geçen kongrelerde gençleri izledik.

Oğlumdan küçük olan bu gençlerin heyecanını anlamaya çalışıyorum da bu kadar politize olmamaları gerektiğine inanıyorum. Siz beni, onu, bunu bırakın da bir an Sayın Mesut Özakcan’ın Efeler CHP İlçe Kongresindeki sözlerini hatırlayınız…

 

“AYBA’da çalışan delegelerin organize edilerek İsmet Sezgin Parkında toplanarak toplu bir şekilde oy kullanmaları talimatı verilmiş… Biz AYBA’ya başkan seçmeyeceğiz, CHP Efeler İlçe Başkanını seçeceğiz…”

 

Daha önce de dediğimiz gibi çok düşündürücü…

Bu konuyu ileride etraflıca açacağız…

**

Bir siyasetçi penceresinden bakalım…

Şöyle bir il başkanı düşününüz;

Dik durmak bir yana, birisinin paçasına sımsıkı yapışmış, gerek delege seçimlerinde, gerek kongrelerde tarafsız kalmayıp belli bir gurubun yanına yanaşarak, hareket edip bu gurubun çıkardığı adaylara destek verecek ve İl Başkanlığı makamında bu gurup ile listeler hazırlayacak, telefonlar ederek destek isteyecek. İl Binasını bu gurubun bürosu haline dönüştürecek. Ne için yapabilir? Elbette sadece kendi siyasi ikbali için. Ama değer mi? Yazık…

Sadece düşününüz demiştik.

İyi ki böyle davranan bir İl Başkanı yok!

**

İl Başkanı demiş iken;

Her yiğidin gönlünde bir aslan yatar.

Her siyasetçinin gönlünde adaylık yatar.

27 Aralık Pazar günü CHP Aydın İl Başkanlığı seçimi var.

Belki bazılarının haberi dahi olmayabilir ama ortada aday olarak adı geçen isimler telaffuz ediliyor. Önceki dönem Aydın Barosu Başkanı Sayın Sümer Germen, İl Kadın Kolları bir önceki dönemin Başkanı ve Milletvekili aday adayı Sayın Saadet Kavasgil, Nazilli’den Sayın Süleyman Bülbül ile mevcut İl Başkanı Sayın Hikmet Saatçi’nin de isimleri geçmektedir.

**

Bir gurup var ki, partiyi derleyip toparlamak üzere ağabey-başkan görevi üstlenmesi için geçmiş dönemlerde il başkanlığı yapmış, sevilen, sayılan bir kişilik, Sayın Rauf Değirmenci’yi harekete geçirme girişimlerinden de söz edilmekte.

**

Aydın siyasetinde doğu-batı ilçe denklemini kurmak önem taşımaktadır.

İl Başkanlığında belirleyicilik artık Efeler, Söke, Kuşadası ve Didim ilçeleri delegelerine geçmiştir. Bir yandan da Nazilli Delegelerinde blok bir hareket beklenmemekte, o nedenle dengeleri sağlamak adına, doğu ilçelerinden bir adayın batı ilçe delegelerince seçilmesi olasılıklardan biri olarak görülmektedir.

Tabi ki bununla da sınırlı değil. Önümüzdeki iki gün içinde açıklığa kavuşacaktır.

Aydın CHP’de hareketli ve yoğun birkaç hafta daha yaşanacaktır.

Beklenen ise; dik duracak bir başkandan ötesi değil…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum