Aydın CHP’de Ön Seçim

Değerli okurlar CHP 29 Mart 2015 Pazar günü bazı illerimizde aday adayı olanlar ön seçimde yarıştı. Bu yarışın ülkemize ve halkımıza yararlı olmasını dilerim.

Ön seçim Türkiye’mizde sadece CHP’de yapılarak partiye kayıtlı tüm üyelerin katılımları ile demokratik bir şekilde gerçekleşti.

Aydın’da bu ön seçimde yarışacak bütün adaylara yürekten başarılar diliyorum. Hepsini yakinen tanıyorum hepside birbirinden değerli, bilgili donanımlı dürüst insanlardır.

CHP bu göstermiş olduğu ön seçim olayı diğer partilerde yok. Örneğin AKP temayül yoklamasında en fazla oy alarak birinci gelen bir adayın liste başı olacak diye bir durumu söz konusu değildir. Yukarıda eğer dayısı yoksa temayülde fazla oy alması hiç önemli olmuyor..

Örneğin seçici kurulda söz sahibi olan Sayın Süleyman Soylu DP bitirerek AKP girdi.

Düşünebiliyor musunuz listeye girecekler hakkında söz sahibi olacak ve aday belirleyecek.

Görüyor musunuz AKP ülkeye getirdiği ileri demokrasiyi.

O nedenle ben CHP bu davranışını kutluyorum.

Çağdaş demokrasilerde kişisel iradelerin bir araya getirilmesi işlevi, siyasal partiler tarafından yerine getirilmektedir. Siyasi partiler bu işlevlerini, bireyleri belli görüşler ve önderler etrafında toplamak ve bireylerin özlemlerini devlet yönetimine yansıtmak yoluyla gerçekleştirmekte ve bu sayede demokrasinin gelişmesine yardımcı olmaktadırlar. Bundan başka, iktidar ve muhalefet görevlerini yapacak siyasi kadroların hazırlanması ve bunların seçilmelerinin sağlanması da yine siyasi partiler eliyle gerçekleştirilmektedir. İşte bu nedenlerden dolayı, günümüz demokrasi anlayışı, “partiler demokrasisi” olarak nitelendirilmektedir.

Ama bunun yanında bazıları siyasetin, laf ebeliği yapmak olduğu, vatandaşın veya delegelerin oyunu alıncaya kadar bin dereden su getirerek sonrada bir dahaki seçime kadar arazi olmaktır. Sözü halk arasında çok konuşulan konuların başında gelmektedir..

Ama bazen siyasetçiye hak vermek gerekiyor. Bizler oy verdiğimiz başkan veya milletvekillerinden şahsımızla ilgili isteklerde bulunuruz. İsteklerimiz hiçbir zaman toplumsal konularda şekillenmez. Hep kendimize ayrıcalık sağlansın isteriz.

Bu nedenle bu güne kadar mavi boncuk dağıtanlar siyasette başarılı oldular.

Siyaset bilimi toplumlarda çatışma halinde olan konuları uzlaştırmaktır.

Siyaset, her şeyden önce bir yönetme sanatı veya bilimidir.

Siyasetçi gelecek seçimi, Devlet adamı gelecek nesli düşünür.

İşte CHP ön seçime katılacakların bu yazılanları iyi değerlendireceklerine inanıyorum.

Siyasi partilerin olmazsa olmazlarından biriside seçimlerdir.

Benim bu yazım Pazar günü gece birde yayına gireceğinde o zamana kadar yapılan ön seçim sonuçları belli olmuş olacaktır. Birinci sıra kontenjan olduğuna göre iki üç ve hatta dördüncü sıraya gelen adayları şanslı görüyorum.

Aydında bir kontenjanın kullanılmasını hiçbir zaman istemedim. Hiçbir parti kontenjan kullanmamalı hele CHP hiç kullanmaması gerekirdi. Yüreğine bileğine güvenen girer ön seçime yaptığı hizmetleri

Halk veya seçmen değerlendirir.

Ama bazıları dört yıl içinde hiçbir olumlu iş yapamadıkları için kontenjana soyundu. Bu kontenjan konusunda ileride uzunca bir yazı yazacağım.

Değerli dostlar bizde çok önemli bir söz var “Kol kırılır yen içerde kalır “ her olumsuzluk olabilir kendi aramızda tartışırız eleştiririz ama dışarı yansıtarak partiyi zor duruma düşürmeyelim.

Ön seçimde başarılı çıkan her adayın arkasında ve yanında olalım.

Parti içindeki kırgınlıkları ve olumsuzlukları buzdolabına koyalım.

Çünkü gerçekten ülkemiz çok güç durumda bu nedenle ülke sorunlarına odaklanmamız gerekiyor.

İster desteklediğimiz aday kazansın ister başkaları hiçbir zaman kırılmadan çalışmalıyız.

Hepsi bizim adaylarımız yani CHP adayı.

Ön seçim sonunda Aydın CHP aday sıralaması şu şekilde oluştu.

Metin Lütfi Baydar

Hüseyin Yıldız

Fatih Atay

Tayfun Talipoğlu

Ferda Çağlar

Ali Ulvi Akoğlu

Bu vesile ile ilgili bütün adaylarımıza başarılar diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.