Aydın çocuğu müdürler Tuncer ve Fillikçioğlu

Yüzünü,                                                                                                                 

Doğduğu topraklara,                                                                                          

Ya da                                                                                                                       

Ata topraklarına,                                                                                               

Çevirenlere ne mutlu!

**

Aydın il Kültür ve Turizm Müdürü Doçent Dr. Mehmet Umut Tuncer,

umut-tuncer-003.jpgİlk anda Şanlıurfalı olarak bildiğimiz, sanatçı ve türkücü Mahmut Tuncer’in oğlu, anne tarafı Aydın Germencikli olan müdürümüz ADÜ’de akademisyen ve İletişim Fakültesinde Doçent olarak görev yapmakta iken, Aydın il Kültür ve Turizm Müdürlüğüne atanır.

Sayın Tuncer’i gazeteci ve köşe yazarlarıyla Aydın Arkeoloji Müzesi’nde bilgi alışverişinde bulunduğunda izledik, tanıdık.

Her önerinin ardından “birlikte gidelim, görelim, izleyelim, konuşalım” sözleriyle katılımcı ve ilgili bir kişilik tanımlamasını fazlası ile gösterdi. Tralles ile ilgili kaygılarımızı ortak düşüncede paylaşıyor. Bir turizmci Tralles yolu ve otopark yeri yapılması halinde turist getireceğini aktarıyor…

Mastaura antik kentinin Roma Collezyumunun bir küçük benzeri olduğunu, vahşi hayvanlar ve gladyatör çarpışmalarının da yaşandığı bir yer olduğunu öğreniyoruz. Bu haberin Dünya ajanslarında yer aldığını, izlemek, görmek için yüzlerce talep olduğunu da öğreniyoruz.

Aydınımızın antik kent zengini topraklar olduğunu anlıyoruz. Çine’de Gerga antik kenti ile de bilgiler alıyoruz. Gerga, Alinda, Afrodisias, Didim, Milet, Priene, Nysa, Magnesia, Orthasia, Mastaura bizim antik kentlerimiz…

Tarihi eserlerimiz, Müzelerimiz, kazılar ve çalışmaları ile ilgili detaylı bilgiler veriliyor. İstatistiki paylaşımlarla da katkı yapılıyor.

Aydın için elindeki imkânları seferber ediyorlar. 17 arkeolojik çalışma ile kenti Türkiye birincisi yapmış. Pandemi döneminde turizmi en iyi yöneten il olmuş Aydın. Bu sayede 1 milyon 600 bin ziyaret etmiş kentimizi. “Kuşadası, Didim ve Afrodisias bir marka olarak biliniyor ama bu yetmez demektedir.

Yardımcıları Ahmet Demir ve Müze Müdürü Abdülbaki Yıldızile birlikte uyumlu bir çizgideler ve de her şeye hâkim durumdalar.

Bu arada İl Halk Kütüphane Müdürümüz Sayın İsmail Akman, Aydın ilinde Kitap ve kütüphane üzerine bilgiler sundu. Kitap sayısı, Kütüphane üye sayısı, Okunan kitap verilerinin iyi bir ortalamada olduğunu aktarması ile Aydınlı olarak insanımız ile gururlandık.

Umut Müdürün köşe yazarları ile konuştuğu süreçte saatlerce ayakta kalması ise; bir saygı, terbiye ve özveri ifadesi olarak hafızalarda yer aldı. Uyumlu bir ekibin başarılı çalışmalarını gözlemledik. Bu toplantının birkaç basın sayfasında yer alması da ilginç. Biz Sayın Müdürümüze ve ekibine başarılar diliyoruz.

***

Aydın Gençlik ve Spor il Müdürü Cenap Fillikçioğlu.

cenap-fillikcioglu.jpgBozdoğanlı pide ustası, esnaf bir babanın oğlu olması,  hayatın içinden ve insanlarla ilişkili bir ortamdan gelmesi olumluluk arz eder elbette. Gazi Teknik Eğitim Fakültesi mezunu, yüksek lisans da yapmış, öğretmen ve idareci kökenli bir hemşerimizdir. Voleybol sporunda profesyonel oyuncu, gözlemcilik ve hakemlik yapmıştır halen de sürdürmektedir.

Yaptıkları çalışmaları gözlemleyen, dinleyen ve izleyenlerdenim.

Kurumlar ile koordine içinde bulunmaya önem veren ve gayret eden müdürümüz, İl Müdürlük binası, Atatürk Kapalı Spor Salonu, Mimar Sinan Kapalı spor salonu ve Adnan Menderes Stadyumunda boya, bakım, koltukların değişimi ve düzenleme çalışmaları ile ilk adımını attığını gözlemliyoruz.

Birçok ilçede ve kasabada Gençlik Merkezleri açar.

Aydın merkezde ve ADÜ içerisinde birer adet Genç Ofisi etkinlik merkezi açılmıştır.Davutlar’ da Gençlik kampları düzenlenmektedir,

İlçe ve semtlerde sentetik çim sahaları açılması,

Adnan Menderes stadı ile Didim ilçesine portatif yüzme havuzu inşası.

Yenipazar kasabası üzerinde köyümüz yoluna Moto-kros alanı çalışması,

ADÜ içerisinde 2000 kişilik öğrenci yurdunun hizmete girmesinin ardından 1500 kişilik bir yeni yurt planlamasının da tamamlandığını öğreniyoruz.

Aydın Otogar arkasındaki 80 bin metre karelik alana spor salonu, tenis kortları, futbol antrenman sahası ile 10 bin kişilik bir futbol sahası da planlanmıştır.

***

Reklamsız, gösterişsiz görev ifa eden,                                                               

Müdürlerimizin işi kolay da değil.                                                                                             

Zira meyve veren ağaç taşlanır.

Başarılar diliyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum