Aydın Efeleri Ayder Yaylasında Horon Tepti

Aydın Efeleri Ayder Yaylasında Horon Tepti

Son yılların en sıkıntılı dönemini yaşayan Türk Turizminde yaşanan sıkıntının iç turizmle çözülebileceğini belirten Fibar Tur Sahibi Fırat Barışık, Aydın’da insanların en uygun şekilde tatilini yapmas...

Son yılların en sıkıntılı dönemini yaşayan Türk Turizminde yaşanan sıkıntının iç turizmle çözülebileceğini belirten Fibar Tur Sahibi Fırat Barışık, Aydın’da insanların en uygun şekilde tatilini yapması için özel fiyatlarla tur düzenlemeye başladıklarını söyledi. Firma tarafından Ayder yaylasına çıkarılan Aydın efeleri 1350 rakımında zeybek oynamanın keyfini yaşadı.

Turizm sektörüne çocukluğunda otobüslerde muavinlik yaparak başlayan, daha sonra da işin üniversitesini okuyarak kurduğu tur şirketini profesyonel olarak işleten Fırat Barışık, “Türk turizmi kendi değerlerine sahip çıkar ve kendi insanını da tatil kültürünü aşılarsa turizmde yaşanan sıkıntının önemli ölçüde çözüleceğine inanıyorum” dedi. Ülke insanın aslında ekonomik anlamda gezmeye müsait olduğunu, ancak gezi ve tatil kültürü çok yaygın olmadığı için Türk turizminin neredeyse tamamının dışa bağımlı olduğunu kaydeden Aydın Fiba Tur Sahibi Fırat Barışık, “Aydın’dan her hafta yüzlerce insanı ülkenin değişik bölgelerindeki farklı rotalara gezi düzenliyoruz. Özellikle Karadeniz ve Batum turları yoğun ilgi görüyor. Ülkemizde maalesef iç turizm ihmal edilmiş. Biz genç turizmciler olarak ihmal edilen yerli turizmi canlandırmaya çalışıyoruz” dedi.

1350 RAKIMINDA EFELER HORON TEPTİ

Aydın’dan Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı 1350 metre yükseklikteki Ayder yaylasına çıkan Aydınlılar, temiz hava ve eşsiz manzara karşında horon teptiler. İlk defa bu tür bir organizasyonla Karadeniz’e geldiğini belirten Ümmet Karaca, “Eskiden tatil denilince aklımıza büyük paralar gerektiğini düşünürdük. Uygun fiyatlı bu turlar sayesinde yılın yorgunluğunu atıyoruz” diye konuştu. Otobüsle Ayder Yaylası’na çıkan Efeler önce horon tepip ısındıktan sonra daha sonra zeybek oynadılar.

Özellikle emeklilerin bu tür programlarda çok mutlu olduğunu belirten Fırat Barışık, Aydın’da her bütçeye uygun turlar düzenleyerek herkesin tatil yapmasını sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.