Aydın Esnaf Odalarının Sistemi Örnek Oldu

Aydın Esnaf Odalarının Sistemi Örnek Oldu

Aydın Esnaf Odaları Birliği’nin Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanan ve 5 yıldır başarı ile kullanılan “Üye takip ve evrak barkot entegre servis ağı” sitemi bölgede örnek oldu. Gerek zaman kaybı,...

Aydın Esnaf Odaları Birliği’nin Bilgi İşlem Servisi tarafından hazırlanan ve 5 yıldır başarı ile kullanılan “Üye takip ve evrak barkot entegre servis ağı” sitemi bölgede örnek oldu. Gerek zaman kaybı, gerekse bürokrasi ve evrak yoğunluğunu azaltan sistemin diğer illerde de kullanılması için çalışmalar başladı.

Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız ve beraberindeki ekip ile birlikte Aydın Esnaf Odaları Birliği’ni ziyaret ederek işleyiş ve ‘Üye takip ve evrak barkot entegre servis ağı sistemi’ hakkında bilgi aldı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, birlikler olarak sürekli diyaloglar halinde olduklarını ve bir yenilik ve gelişmeleri de paylaştıklarını söyledi. Türkiye’de “Üye takip ve evrak barkot entegre servis ağı sistemi” ile bir ilki başardıklarını e bu sistem sayesinde Buharkent veya Didim’deki bir üyenin işlemlerini bağlı bulunduğu ilçedeki odaya giderek on-line sistem ile il merkezine gitmeden halledebildiğini ve bu sistemi de 5 yıldır kullandıklarını kaydeden Çetindoğan, “Bugün Karacasu veya Didim’den Aydın’a gelip gitmek nerdeyse bir esnafımızın bir gününe mal oluyor. Bu sorunu çözmek amacıyla geliştirdiğimiz sistem örnek oldu. Şimdi aynı sistemi komşu illerimizin birliklerini de kurup hem esnafımızın zaman ve ekonomik kaybını önlemiş hem de personelimizi evrak karmaşasından kurtarmış olduk. Bu sistemi geliştiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Şimdi aynı sistemi Muğla Birliğimiz inceledi. Dilerlerse aynı sistemi kullanabilecekler” dedi.

Sistemi ekibi ile birlikte yerinde inceleyen Muğla Esnaf Odaları Birliği Başkanı Şükrü Ayyıldız, sistemi beğendiklerini belirterek çalışmayı yapan ekibi tebrik etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.