Aydın İl Müftülüğü Engellileri İftarda Ağırladı

Aydın İl Müftülüğü Engellileri İftarda Ağırladı

Aydın İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şubesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik iftar yemeği verildi.

Aydın İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şubesi tarafından engelli vatandaşlara yönelik iftar yemeği verildi.

Aydınlı engelli vatandaşlar Aydın İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Aydın Şubesi tarafından ortaklaşa organize edilen iftar yemeğinde bir araya geldi. Aymendo Tesislerinde verilen iftar yemeğine Aydın Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy ve Din İşleri Yüksek Kurulu Uzman Yardımcısı Fatih Kanca, kurum müdürleri, İl Milli Eğitimi Müdürü Pervin Töre, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, davetliler ve engelli vatandaşlar katıldı.

Ramazan Ayı’nın içinde birçok güzellikleri barından bir ay olduğuna dikkat çeken Aydın İl Müftüsü Ömer Kocaoğul, “Ramazan ayı oruç, tövbe, ümmet olarak birbirimizi kucaklama ayıdır. Başkanlığımızın belirlemiş olduğu tema çerçevesinde bizde Müftülük olarak engelli kardeşlerimize yönelik bir iyilik sofrası düzenlemek istedik” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Yurtdışı Eğitim ve Rehberlik Daire Başkanı Abdullah Gümüşsoy da, “Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında kaybolmaya yüz tutmuş bir değerimizi gündemine alarak bu hususta bir hassasiyet oluşturmaya çalışmakta. Ayrıca şunu da belirtmek isterim, insanın Allah katındaki değerinin fiziksel özellikleriyle değil, gönül zenginliğiyle ve amelleriyle belirlendiğini öğreten bir dinin mensuplarıyız ve her insanın doğuştan kazandığı onur sahibi olduğu ve bu onuruna yaraşır bir şekilde yaşama hakkı olduğunu dinimiz bizlere öğretmiştir. Bu itibarla Ramazan ayının bu yılki teması olan ‘Vakit İyilik Vakti, Bu ramazan ve Her Zaman’ kapsamında engelli kardeşlerimizle aynı iftar sofrasında olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum” dedi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başlayan iftar yemeği, yine okunan sofra duası ile son bulurken davetlilere Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Ramazan Ayı için hazırlanan tanıtım filmi izletildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.