Aydın Kamu Hastaneleri Birliği 13. Sıraya Yerleşti

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği 13. Sıraya Yerleşti

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB), Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından açıklanan iller sıralamasına itiraz etti. AKHB, yeniden yapılan değerlendirme sonucu 58 basamak yükselerek 71’nci sır...

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB), Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından açıklanan iller sıralamasına itiraz etti. AKHB, yeniden yapılan değerlendirme sonucu 58 basamak yükselerek 71’nci sıradan 13’üncü sıraya yükseldi.

Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, illerdeki hastaneleri tıbbi ve mali kriterler ile kalite, hasta ve çalışan güvenliği ve eğitim kriterleri çerçevesinde değerlendirerek, kamu hastane birliklerinin 2015 yılı başlangıç karnesi başarı sıralamasını 15 Temmuz’da resmi internet sitesinde yayınladı. Aydın Kamu Hastaneleri Birliği (AKHB), Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından açıklanan sıralamasına itiraz etti. Yayınladığı başlangıç karnesine yapılan itirazları değerlendiren Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, tekrar hesaplama yaparak 89 kamu hastane birliğinin nihai başarı sıralamasını 28 Ağustos’ta ilan etti. Daha önceki başarı listesinde 71’inci sırada yer alan Aydın Kamu Hastaneleri Birliği, yeni listede 58 basamak birden yükselerek Türkiye genelinde 13’üncü sıraya yerleşti.

Aydın Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreter Uzm. Dr. Selma Özcan Yazıcıoğlu, yaptığı açıklamada; “Biz zaten başlangıç karnesinde, hesaplama ve değerlendirme hatası olduğunu biliyorduk. Hemen hiç vakit kaybetmeden tüm dökümanlarımız ile birlikte itirazımızı yaptık.

İşte yapmış olduğumuz bu itiraz sonrasında yapılan hesaplamada, Aydın ili olarak başarı sıramız değişti, şu anda 13’üncü sıraya yerleştik. İl genelimizde bulunan Hastanelerimizde çok iyi ve kendi uzmanlık alanlarında çok başarılı hekimlerimiz var. Aydın ilimizde ve ilçelerimizde çok iyi sağlık hizmeti veriyorlar. Aydın ilimizde çok iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Halkımıza en iyi sağlık hizmeti verebilmek için çaba harcıyoruz. Sıralamadaki bu yerimizi daha da üst sıralara yükseltebilmek için çaba harcıyoruz. Bunu da başarabilecek güçteyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.