Aydın Kamu-Sen’den Çalışan Ve Emekliye Zam Talebi

Aydın Kamu-Sen’den Çalışan Ve Emekliye Zam Talebi

Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği, çalışan ve emekli maaşlarına yüzde 12 zam yapılmasını talep etti.

- Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği, çalışan ve emekli maaşlarına yüzde 12 zam yapılmasını talep etti.

Türkiye Kamu-Sen Aydın İl temsilciliği üyesi bir grup, Efeler ilçesi Sevgi Yolu’nda zam talebinde bulundu. Ellerindeki pankart ve sloganlarla hükümeti protesto eden grup, zamların bazı meslek gruplarıyla sınırlandırılmasına tepki gösterdi. Eyleme Aydın Tabip Odası Başkanı Dr. Metin Aydın ve Kamu-Sen’e bağlı sendikaların başkanları destek verdi.

Grup adına ortak basın açıklamasını okuyan Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, “Bize toplu sözleşmenin dışına çıkamayız diyenler, toplu sözleşme dışında hakim ve savcıların maaşlarına 1155 TL, akademik personele de 725 ile 835 TL arasında zam yapılmasına karar verdiler. Hakim ve savcılarımızın, bilim adamlarımızın maaşlarının yükseltilmesi elbette hepimizin isteğidir. Ama bizim talebimiz, bütün memurların ve emeklilerin sorunlarının çözülmesi yönündedir. Demek ki istenildiğinde toplu sözleşme hükümlerinin dışına çıkabilmektedir. Enflasyon hedefini yüzde 5.3’den yüzde 9.4’e yükselttiniz. Bazı kesimlere zam yapıp, diğerlerini unuttunuz. Siz hala kendinize adil mi diyorsunuz? Biz eriyen maaşlarımızın telafisini, nöbet ücretlerinin artırılmasını, fazla mesailerin geri verilmesi ve artırılmasını, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatlarının artırılmasını, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesini, 4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulmasını, bazı kesimlere yapılan maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesini, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesini istiyor ve yüzde 12 ek zam talep ediyoruz” dedi.

“EK ZAM ZORUNLU HALE GELDİ”

2014 ve 2015 yıllarını kurtarmak için memur ve emeklilere ek zam yapılmasının zorunlu hale geldiğini savunan Devli, “Eriyen maaşların telafisi için, artmayan nöbet ücretleri, fazla mesai ödemeleri, ek ders ücretleri, ek ödemeler, özel hizmet tazminatları, sosyal yardımlar nedeniyle oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için, 4/C’lilere, yardımcı hizmetlilere verilen sözlerin tutulması için, belli kesimlere verilecek maaş zammının, bütün memurları kapsayacak şekilde genişletilmesi için, kamu görevlilerinin dağ gibi biriken ekonomik sorunlarının çözülmesi için ek zam talebimizi haykıracağız. Hakim ve savcılara, akademik personele zam verilirken diğer kamu görevlileri bir köşeye atılamaz. Yıllardan beri memurların hakları konusunda verilen sözler tutulmaz, vaatler yerine getirilmezken, tüm memurların beklentisi olan ek zam konusunda yalnızca belli kesimlere yönelik bir düzenleme yapılması büyük bir eksiklik olacaktır” diye konuştu.

AYDIN KAMU-SEN’DEN ÇALIŞAN VE EMEKLİYE ZAM TALEBİ

AYDIN KAMU-SEN’DEN ÇALIŞAN VE EMEKLİYE ZAM TALEBİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.