Aydın Kent Meydanı İhalesi İçin Ismarlama Şirket Kurmuşlar

Aydın Kent Meydanı İhalesi İçin Ismarlama Şirket Kurmuşlar

Aydın Kent Meydanı ihalesini alan Pro Bay şirketinin, Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamadan bir gün önce kurulan SCM şirketine projenin yapım işini devrettiği ortaya çıktı.

Aydın Kent Meydanı ihalesini alan Pro Bay şirketinin, Büyükşehir Belediyesi ile sözleşme imzalamadan bir gün önce kurulan SCM şirketine projenin yapım işini devrettiği ortaya çıktı. 30 milyon lira ihale bedeli olan projeyi yapan firmanın sermayesi 50 bin liraydı.

Aydın Belediyesi'nin iki yıl önce açtığı Aydın Kent Meydanı'ndaki 17 milyon liralık vurgunun yankıları sürüyor. Kent Meydanı ihalesini alan Mehmet Civaş'ın sahibi olduğu Pro Bay şirketi ile Büyükşehir Belediyesi, 17 Mayıs 2013 tarihinde ihale sözleşmesi imzaladı. Pro Bay şirketinin projenin yapım işini devrettiği SCM şirketinin kuruluş tarihi ise ihale sözleşme tarihinden bir gün önceye denk geliyor. Kent Meydanı yapım işini üstlenen SCM şirketinin kuruluş sermayesinin anonim şirketlerin kuruluş alt limiti olan 50 bin lira olması dikkat çekiyor. Aydınspor eski Başkanı Şahin Kaya, Murat Ataer ve Cenk Erten'in isimlerin baş harflerinden oluşan şirketin Kaya'nın kabarık suç dosyası nedeniyle kağıt üzerinde bir dönem Kulüp Müdürü olan Onur Şanlı adına kurulduğu iddia edildi.

Perde arkasında Kaya var

Aydın Belediyesi eski Şantiye Şefi Taylan Oktay, vurgunla ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. Aydın Kent Meydanı vurgunun perde arkasında Aydınspor 1923 Kulübü eski Başkanı Şahin Kaya'nın bulunduğunu iddia eden Oktay, şunları söyledi: "Aydın Belediyesi Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi Yapım İşi ilk ihalesi, 12 Nisan 2013'te yapıldı. İhaleyi alan Mahmut Civaş'ın sahibi olduğu Pro Bay şirketi ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki ihale sözleşmesi 17 Mayıs 2013'te imzalandı. Ancak bu inşaatı SCM isimli bir alt yüklenici firma yaptı. SCM, Pro Bay şirketinden temlik alarak bu inşaatı yaptı. Kim bu firma? Bu şirketin kuruluş tarihi imzalanan ihale sözleşmesinden bir gün önce... Bu şirketin sahipleri Şahin Kaya, Cenk Erten ve Murat Ataer. Şirketin sahibi kağıt üzerinde Onur Şanlı gözüküyor. Şahin Kaya, Aydınspor 1923'ün Başkanı olduğu dönemde Şanlı kulüp müdürüydü. Bu olayları organize eden Şahin Kaya'dır."

Hak edişler Kaya'ya ödendi

Kirli tezgahla hak edişlerin Şahin Kaya'ya ödendiğini ileri süren Oktay, şunları söyledi: "Birinci ihalede Aydın Kent Meydanı ve Çevre Düzenlemesi ile 7 hak ediş, ikinci Kent Meydanı Etrafındaki Binaların Cephelerin Giydirilmesi ve Çevresinin Düzenlenmesi ile 4 ve ben işten ayrıldıktan sonra 2 hak ediş daha düzenlenerek toplamda 24 milyon lira ödendi. Şahin Kaya, müteahhit veya taşeron firma yetkilisi olmadığı halde hak edişler kendisine tanzim ediliyordu. Hak ediş verilmesi için Kaya, bir dönem Kulüp Başkanlığı yapan Süha Bayırlı ile birlikte Başkan Özlem Çerçioğlu'na gidiyordu. Başkan 'ödeyin' talimatı vermeden oradan kuruş çıkmaz. Alınan para müteahhide değil, temlik olduğu için SCM'nin hesabına aktarılıyordu. Para transferini Şahin Kaya yapıyordu. Tabii ki Çerçioğlu'nun izni olmadan Şahin Kaya Aydınspor 1923'ün başkanı olabilir miydi? Neden başkan yapıldı? Başkanlıktan ayrıldıktan sonra Şahin Kaya kulüpten 5 milyon lira alacağı olduğunu söyledi. Futbolcu transferleri ile parayı akladı. Örneğin 300 bin lira anlaşma yapılan futbolcuya 50 bin veriliyordu. 250 bin lirayı geri çekip kulüpten icra yoluyla parayı tahsil ediyorlardı." Öte yandan Kaya'nın Aydın'daki otoparkları ilk işleten isim olduğu ve Aydın Kent Meydanı'ndaki açılışta Hadise konserini düzenlediği de ileri sürüldü.

Kirli ilişki ortaya çıktı

Şahin Kaya'nın tezgahı, 7 Şubat 2014'te yapılan Aydın Belediyesi Zafer Meydanı İş ve Kongre Merkezi Projesi'nde gün yüzüne çıktı. Yapılan ihaleye yedi firma katıldı. Aydın Kent Meydanı ile Meydan Giydirme ihalesini alan Pro Bay ile Dağdeviren ortak girişim firmaları, Zafer Meydanı'ndaki kompleks ihalesine girmelerine rağmen en düşük fiyat teklifini başka firma yaptı. İddiaya göre en düşük fiyat teklifini veren firmanın Şahin Kaya'nın kontrolünde olduğu bilinen Pro Bay ve Dağdeviren firmaları ile anlaşma yapması istendi. Firma bu anlaşmaya yanaşmadı ve bunun üzerine ihalenin iptal edildiği iddiası ortaya atıldı.

Kaya'nın suç dosyası kabarık

Aydın Belediyesi, Kent Meydanı Projesi'nin bir parçası olarak, Atatürk Meydanı'nın altına inşa edilen 584 araçlık yeraltı otopark inşaatını yapan Parktürk firması ortaklarından biri olarak Aydın'da ismini duyuran Şahin Kaya, 15 Mayıs 2014'te Aydınspor Kulüp Başkanlığı'na seçildi. Kaya, üç ay sonra görevi bıraktı. Kaya'nın karşılıksız çek, hakaret, resmi belgede sahtecilik, yaralama, hileli iflas, güveni kötüye kullanma, alacaklıyı zarara uğratmak için mevcudu eksiltmek, nafaka hükümlerine uymamak, dolandırıcılık suçlarından hakkında açılmış 24 dosyası bulunduğu öğrenildi. (YENİ ASIR)

1462397503746.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.