Aydın Kitap Fuarı

Aydın ilimiz daha önceleri İzmir, Muğla ve Denizli illerinin de bağlı olduğu bir Sancak eyaleti merkezi olduğu zamandan günümüze; İzmir ve Denizli arasında sıkışmış kalmış bir il olma özelliğine geçmiştir. İzmir ve Denizli’nin havaalanı var bizim yok. Ekonomisi ve iş sahası bizden kat be kat iyi durumda, sosyal açıdan da öyle.

Bu hafta Aydın Atatürk Kent Meydanı’nda kurulan Kitap Fuarı Aydın Valiliği desteğiyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Aydın Kitap Fuarında yazarlar ve yayınevleri Aydınlı kitapseverlerle buluştu. 25 Mayıs 2018 Cuma günü saat 14.00'da açılışı yapılan ilk Aydın Kitap Fuarı 3 Haziran 2018 tarihine kadar saat 10.00 ile 22.30 saatleri arasında açık kaldı. Fuarda 80'e yakın yayınevi stand açarak, yazar ve şair konuklarımız okurlarıyla buluşturma imkânını buldu.

Hüseyin Asar hocanın köşesinde Aydın Kitap Fuarı için yazdıklarına katılıyorum. Bir farkla, biz ilimizde bu tür etkinliklere hasretiz. Sivri kişilik ve fikirlerden arındırılmış,  eksiklik ve hatalarının dile getirilen kısımların düzeltilerek önümüzdeki yıllarda daha etkin, yararlı ve sıra numarası verilmesi ancak mümkün olacaktır.

Hocadan okuduğum ve bir toplulukta da dinlediğim “Kudüs” konulu konuşma yapan bir akademisyenin Anadolu’da işgal olmadığını, Kurtuluş Savaşının bir oyun olduğunu söylemesi hayretle bu kulaklar işitti denildi.  Aydın Yunan işgalini ve mezalimini en acı bir şekilde yaşamasına rağmen böyle birinin bu sözleri ve katılımı dahi etkinliği kararttığı muhakkak.

Okullarımızdan öğretmenleri eşliğinde çocuklarımız öğretmenleriyle geliyorlar. Sıkışık kalmış ilimizin bu etkinliğini de yararlı görüyoruz.

Ayrıca böylesine etkinlikler de dile getirilerek eksik ve hatalı yönleri dile getirilerek, ders alınarak düzenli hale getirilmeli gerektiğinde takdir edilmelidir.

Aydın Valiliği’nin desteğiyle Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından kentte ilk kez düzenlenen Aydın Kitap Fuarında yoğun bir katılım gözlendi. Bu arada Valilik Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünü katkıları nedeniyle Aydınlı bir hemşeri olarak teşekkür ediyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.