Aydın MHP’de Sular Durulmuyor

Her parti yönetimi, yerel seçimin ardından kendince empati yapmalı ve yaşananları değerlendirmeli. AK Parti, CHP ve MHP Aydın il başkanları “başarılıyız” deseler de başkanlar kelimenin tam anlamıyla durumu geçiştirdi.

Hal böyle olunca seçim sonrası her parti ile ilgili birçok iddia ortalıkta dolaştı. Aday adaylığı sürecinde dönen dolaplar, Ankara ile ilgili bağlantılar, bel altı muhabbetleri vs. her şey söylendi. Bazıları yazıldı, bazıları görmezden gelindi. Özetle iddiaların birçoğu gündeme taşındı, tartışıldı.

Ancak Milliyetçi Hareket Partisi’nde olup bittiği iddia edilenler yeniler yutulur cinsten değildi. Yürütülen seçim kampanyasında MHP şiddet yanlısı bir görünüm verdi. MHP Kadın Kolları İl Başkanı Havva Kukul ve eşinin bir gece yarısı başka bir MHP’li tarafından darp edilmek istenmesi iddiasından tutunda, gazetecinin darp edilmesine kadar varan birbiri ardına sert iddialar oldukça ilgi çekti. Partiye gönül vermiş birçok kişi bu duruma tepki verdi, olaylara adı karışanlar ile parti yöneticileri olup biteni 4. kattan pişkin pişkin izledi.

MHP seçim sürecinde yaşanan olumsuzlukları masaya yatırıp tartışma yerine dedikodu siyasetini tercih etti. Seçimlerin ardından parti yönetiminden 13 kişi, aralarında il Başkanı Fevzi Köse’nin de bulunduğu 3 kişiyi kişisel siyasi çıkarlarını ön planda tutmakla suçlayarak istifa etti. Parti içinde yaşanan her olumsuzluğun sorumlusu Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu olduğunu kamuoyu önünde söylemekten çekinmeyen Fevzi Köse’nin çevresinde birkaç kişinin dışında kimse kalmadı. Yönetim kurulu toplanamaz, karar alamaz, siyaset üretemez hale geldi.  

MHP Aydın’da öyle bir parti ki; iç dinamikleri çok güçlü ama bunu harekete geçirmekte oldukça zayıf bir yönetime sahip. Partinin tüm dinamikleri kenarda köşede, itilmiş kakılmış bir vaziyette olan biteni içleri sızlayarak izlemekle meşgul.

'ŞİDDET' VE 'PARA' İDDİALARI...

Birbirinden farklı iddialar dönüyor ortalıkta. Ve bu iddia sahiplerinin hepsi seçimleri kendilerine göre yorumlayıp sohbet ediyorlar kendi aralarında… Yenilginin “kişisel hatalardan kaynaklandığı” görüşü hakim olsa da bu yorumları bir rapor halinde genel merkeze, hatta genel başkana ulaştırma çabası içinde olan yok gibi… İl Başkanı Fevzi Köse ise mağlubiyetle çıkılan her sonuçtan sonra klasikleşen görevden alma olasılığının göbeğinde yer alıyor. Ona göre ortada bir başarısızlık yok. Aksine başarıyla geçirilen bir seçim sonucu var.

Bunları bir kenara bırakırsak MHP’de en büyük iddia ‘şiddet’ ve ‘para’ üzerine yapılanlardır. Öyle ki adı belli bazı parti yöneticilerinin, trafik kazası yapan iki vatandaşa aracılık etmesi, kimliği bizce belli taraflardan birinin partiye çağrılarak para istenmesi, vatandaşın “senet verdik” sözü üzerine il başkanının gözü önünde parti binasında tartaklanması dedikoduları ayyuka çıktı.

Bu olay “partinin iç meselesidir” gibi kolaycılığa gitmeden Fevzi Köse’nin bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesini istiyoruz. Çünkü partililerin konuştuğu bu iddialar mide bulandırılıyor.

İyi de neden MHP’de bunlar konuşuluyor. Neden milliyetçilerin ‘şiddet’ ve ‘para’ iddiaları havada uçuşuyor ve neden kimse bunun hesabını vermiyor?

Aydın’daki milliyetçiler olan bitenden çok rahatsız. Herkes her şeyi çok iyi biliyor. “Kol kırılır, yen içinde kalır” mantığı ile açık açık dile getirilip, sorumlulardan hesap sormuyor, soramıyor… Böyle olunca da Aydın MHP’de sular durulmadığı gibi her geçen gün daha da bulanıklaşıyor.

NOT: Yazarımızın yazılarını her cumartesi günü Milliyet gazetesinden de takip edebilirsiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum