Aydın MHP’den askıda ekmek kampanyasına destek!

Aydın MHP’den askıda ekmek kampanyasına destek!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin başlattığı 'askıda ekmek' kampanyasına destek vererek Hz. Peygamber’in, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyruğunun yerine getirilmesini istedi.

‘KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR’

MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından başlatılan askıda ekmek kampanyasına bir destek de Aydın il teşkilatından geldi. MHP İl Başkanı Haluk Alıcık, “Genel başkanımız, liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Beyefendinin başlattığı askıda ekmek uygulamasına Aydın kentimizde seferberlik ruhuyla tam destek veriyoruz. Askıda Ekmek Kampanyası ile dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza gücümüz nispetinde, onları incitmeden, izzet-i nefislerini zedelemeden destek olmaya, bir elin verdiğini diğer elin görmemesine özen göstererek destek vermeye gayret edelim. Türk milletimizin asırlardır benimseyip bir bayrak gibi taşıdığı geleneksel yardımlaşma duygusunun alicenaplıklarını sergilemeye çalışalım. Hz. Peygamber’in, ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyruğu gereğince kararımızı ve tavrımızı oluşturalım. İnançlarımız ne diyorsa onu yaptık, yapmaya da devam edelim” dedi.

“BÖLÜŞÜRSEK TOK, BÖLÜNÜRSEK YOK OLURUZ”

Askıda Ekmek Kampanyasının siyasal bir tepki veya eleştiri değil, manevi bir görevi ifa hassasiyeti, kardeşliği, hatırlamayı, paylaşmayı ve kader ortaklığını ifade hasbiliği olduğunu ifade eden MHP’li Alıcık şunları kaydetti:

“Biliyoruz ki, bölüşürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Hemşerilerimizin evinde ne piştiğini, sofraya neyin koyulduğunu, ekmeğin olup olmadığını düşünmek, mesele etmek, bununla da ilgilenmek insani, İslami ve hemşerilik mükellefiyetimizdir. Bir elleri yağda, diğer elleri balda, ne ekmeği bilir, ne yoksulu tanır. Ama sıra istismara geldi mi dikiş ve fren tutmayanlara itibar etmeyin. Manevi dayanışmayı hedefleyen, paylaşmayı önceliğine alan, empatiyi gözeten Askıda Ekmek Kampanyamıza yüzsüzce kulp takıp kara çalanlara zaman ayırmayın. Askıda Ekmek Kampanyamızı eleştiren odakların milletimizin ekmeğine göz koyan, ekmeğinden çalmak için bahane hazırlayan kriz tacirleri olduğu açıktır. Biz ekmeği askıya koyduk, helalden yana tercihimizi gösterdik; zillete düşenleri tarihin askısına koyup postlarını tartacak olan da büyük Türk milletidir. Biz ekmek diyoruz, millet diyoruz, refah diyoruz, bereket diyoruz, beka diyoruz, istiklal ve istikbal diyoruz; manevi dayanışmanın ve milli birliğin dinamizmiyle büyük ve güçlü Türkiye’ye Cumhur İttifakı sayesinde ulaşacağımıza gönülden inanıyoruz. Bu güzel hayra, dayanışma, yardımlaşma ve paylaşmaya katkı yapacak dava arkadaşlarıma ve kıymetli hemşerilerime, askıda ekmek uygulamasına destek veren fırıncı esnaflarımıza teşekkür ederim.”

r-(1)-029.jpgr-(2)-033.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.