Aydın Milletvekillerinden Ayser’e Tam Destek

Aydın Milletvekillerinden Ayser’e Tam Destek

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve AYSO yönetimi, Aydınlı vekilleri “Aydın Gıda İhtisas Serbest Bölge (AYSER)” projesi hakkında bilgilendirdi.Aydın Sanayi Odası Yön...

Aydın Sanayi Odası (AYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin ve AYSO yönetimi, Aydınlı vekilleri “Aydın Gıda İhtisas Serbest Bölge (AYSER)” projesi hakkında bilgilendirdi.

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Küçük ve Sinan Yılmaz, Genel Sekreter Kerem Öden’ den oluşan heyet, Aydın Sanayi Odası tarafından açıklanan ve Aydın Ekonomisinin geleceğine yön verecek; “Aydın Gıda İhtisas Serbest Bölge” kurma projesi çalışmaları hakkında bilgi vermek üzere; Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Deniz Depboylu’yu ziyaret etti.

Ziyaretlerde AYSER projesini anlatan AYSO Başkanı Şahin, “Aydın Sanayi Odası olarak hedefimiz ilimiz ve bölgemiz ekonomisini geliştirmek için; daha çok üretim, daha çok ihracat ve daha çok istihdam sağlayacak yollar ve çözümler aramak oldu. Bu sebeple, yaklaşık bir yıldan beri, Aydın’ ın dünya ve ülkemiz çapında önemli yeri olan tarıma dayalı gıda üretimini ve potansiyelinin katma değerini nasıl daha çok arttırırız ve yabancı sermayeyi nasıl Aydın’a getirebiliriz hususunda yoğun çalışmalar yaptık. Sonunda, Aydın’ın en uygun yerinde ‘Aydın Gıda İhtisas Serbest Bölge’ kurma yolunda Sanayi Odamızın öncülüğünde hazırlıklara başladık” dedi.

AYSO’ nun “Aydın Gıda İhtisas Serbest Bölge “ (AYSER) kurma projesini Vali Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, ilçe belediyeleri, ildeki 9 oda ve borsaların yönetimleri, 7 OSB yönetimi ve Ege İhracatçı Birlikleri içindeki gıda ihracatçılarının bulunduğu 6 birlik yönetimi ile görüşerek destek aldıklarını belirten Şahin, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarlığı’ na bilgi verdiklerini ve tüm çalışmaların olumlu sürdüğünü ifade etti. Şahin, “Kısa sürede destek veren kuruluşların ortaklığı ile AYSER’in Kuruluş ve İşletimini sağlayacak Anonim Şirketi kuruyoruz. Aynı zamanda Sayın Valimizin desteği ile Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından AYSER’in gerekliliğini ve önemini ortaya çıkaracak fizibilite raporu hazırlanıyor. Milletvekillerimizin de bu önemli desteği ile AYSER’in kuruluşunda bir adım daha attık. Milletvekilimiz Mehmet Erdem ve Mustafa Savaş’ın ‘Aydın’da Gıda İhtisas Serbest Bölgesi kurulmasını destekliyoruz ve yanınızdayız’ sözleri bizim için çok önemli. Milletvekillerimizin ilimiz sanayisi için önemli katkıları var. Ankara’ da Aydın Sanayicisinin taleplerini iletmek için yaptığımız girişimlerde hep yanımızda olmuşlardır. Görüşmelerimizde milletvekillerimiz Bülent Tezcan, Hüseyin Yıldız ve Deniz Depboylu’nun ‘Bu Aydın’ın Projesi tam destek veriyoruz’ demeleri bizlere güç vermiştir. Aydın’ın ekonomik geleceğini yön verecek AYSER’ için yine Milletvekillerimizin önderliğinde yapacağımız Bakanlık başvurusuyla başarıya ulaşacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.