Aydın Müftülüğünden ‘Sosyal Medya’ Uyarısı

Aydın Müftülüğünden ‘Sosyal Medya’ Uyarısı

AYDIN (İHA) – Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre; Aile birliğini, aile mahremiyetini ve aile saygınlığını zedeleyip tehdit eden en önemli unsurlardan birinin sosyal medya olduğu belirlendi. Yapıl...

AYDIN (İHA) – Türkiye’de yapılan bir araştırmaya göre; Aile birliğini, aile mahremiyetini ve aile saygınlığını zedeleyip tehdit eden en önemli unsurlardan birinin sosyal medya olduğu belirlendi. Yapılan araştırma üzerine Aydın Müftülüğü camilerde imamlar aracılığı ile cemaate aile mahremiyetini ortadan kaldıracak şekilde kullanılan sosyal medyaya karşı dikkatli olunmasını istedi.

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, artık herkesin kullandığı sosyal medyanın bilinçsiz ve amacı dışında kullanılması nedeniyle insanları sosyalleştirme yerine asosyalleştirmeye başladığını ve tedbir alınmaması halinde ilerde ciddi sıkıntı ve tehlikelere neden olabileceğini söyledi. Küçüğünden büyüğüne herkesin elinin altında bulunan bilgisayar ya da akıllı telefonların ailede ve aynı ortamı paylaşan kişiler arasındaki muhabbeti yok ettiği gibi aile içindeki mahremiyeti de ortadan kaldırmaya başladığını kaydeden Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, sosyal medya tutkusunun son verilmesini istedi. Bizi biz yapan en önemli değerlerin hızla yitirilmeye başlandığını dikkat çeken Müftü Ömer Kocaoğul, “Ailenin bir mahremiyeti ve bir saygınlığı vardır. Bu mahremiyet ve saygınlığı zedelemeye, tahrip etmeye hiç kimsenin hakkı yoktur. Ancak ne acıdır ki, günümüzde ailenin bu saygınlığını tehdit eden birçok olumsuzluk bulunmaktadır. Özellikle bazı yayınlarda ve sosyal medyada hiçbir değer ve sınır tanımaksızın aile mahremiyeti gözler önüne serilebilmektedir. Zaman zaman da nikâhsız birliktelikler adeta özendirilmektedir. Şüphesiz ki bu durum, toplumumuzun en önemli değerlerinden olan aile kurumunu yıpratmaktadır. Yüce Rabbimizin bizlere bir lütfu olan ailenin önemi günümüzde kimilerince tam anlamıyla idrak edilememekte ve aile, bir külfet olarak görülebilmektedir. Ailenin huzur veren ortamı, sorumsuzluklara, şuursuzluklara, heva ve heveslere kurban edilebilmektedir. Ne yazık ki sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük ve şiddet gibi sebeplerle nice yuvalar yıkılabilmektedir. Yıkılan bu yuvaların acı ve ibretlik sonu tüm olumsuzluğuyla toplum olarak karşımızda durmaktadır. Aile kurumunun dağılmasının en ağır bedelini ise daha hayat yolculuğunun başında hayatın yükü altında ezilmeye mahkûm edilen minik bedenler ödemektedir” diyerek özellikle ebeynlerin yuvalarına sahip çıkması istendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.