Aydın Mutlu Ve Umutlu

Aydın Mutlu Ve Umutlu

Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, yaptıkları araştırmada 2013’te Aydın’da mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının yüzde 53,5 olduğunu söyledi.

- Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Denizli Bölge Müdürü Ali İhsan Yücedağ, yaptıkları araştırmada 2013’te Aydın’da mutlu olduğunu beyan eden bireylerin oranının yüzde 53,5 olduğunu söyledi.

2013 yılı Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarına göre Aydın’da yaşayanların yüzde 53,5’i mutlu olduğunu ifade ettiğini, yüzde 34,8’i orta düzeyle mutlu, yüzde 11,8’i de mutsuz olduğunu ifade ettiği öğrenildi. Aydın’ın yüzde 53,5 mutluluk oranı ile Türkiye genelinde 68. il olduğunu belirten Yücedağ, “Türkiye genelinde mutlu olduğunu beyan eden kişilerin oranının en fazla olduğu il yüzde 77,7 ile Sinop, en az olduğu il ise yüzde 42 ile Tunceli olduğunu söyledi. Mutluluk oranlarının yaş gruplarına göre incelendiğinde mutlu olduğunu beyan edenlerin oranının en yüksek olduğu yaş grubu yüzde 61,4 ile 65 yaş ve üstü olduğunu belirten Yücedağ, “Mutlu olduğunu beyan edenlerin oranının en az olduğu yaş grubu ise yüzde 46,4 ile 45-54 yaş grubudur. Medeni duruma göre mutluluk oranları incelendiğinde evli bireylerin yüzde 56,3’ü mutlu olduğunu beyan ederken evli olmayan bireylerin yüzde 46,9’u mutlu olduğunu beyan etmiştir. Mutlu olduğunu beyan eden bireylerin mutluluk kaynağı olarak gördüğü kişiler içinde yüzde 73,5 ile tüm aile, mutluluk kaynağı olarak gördüğü değerler içinde ise yüzde 71,5 ile sağlık ilk sıradadır” dedi.

AYDIN UMUTLU

Aydın’da yaşayan bireylerin yüzde 73,9’unun kendi geleceklerinde umutlu olduğunu söylediğini belirten Yücedağ, “Aydın, Türkiye genelinde bu değerle umutlu olduğunu beyan edenlerin oranının en yüksek olduğu 65. il olurken bu oranın en yüksek olduğu il yüzde 86 ile Balıkesir, en düşük olduğu il yüzde 64 ile Diyarbakır olmuştur” şeklinde konuştu.

AYDIN MUTLU VE UMUTLU

AYDIN MUTLU VE UMUTLU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.