Aydın Özel Başak Koleji’nden Anlamlı Sergi

Aydın Özel Başak Koleji’nden Anlamlı Sergi

Aydın Özel Başak Koleji, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anısına fotoğraf sergisi düzenledi.15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Fotoğraf Sergisine Aydın Milli Eğitim İl Müdür Yardımcı...

Aydın Özel Başak Koleji, 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anısına fotoğraf sergisi düzenledi.

15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Fotoğraf Sergisine Aydın Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Yücel Mavi, Aydın Özel Başak Koleji Müdürü Nail Ergun, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Sosyal Bilgiler Zümre Başkanı Güven Soylular,” Geçmişten günümüze kadar her dönem içerisinde düşmanlarımız bizleri bu vatan toprağına layık olmadığımızı düşünerek işgal etmeye ve yok etmeye çalışmışlardır. Bizler geçmişte düşmanlarımıza Atatürk’ün önderliğinde gereken cevabı Kurtuluş Savaşında vermiştık. Aynı şekilde 15 Temmuz gecesi vatan toprağına göz diken düşmanlara karşı milli irademizle karşılık verdik. Bu doğrultuda yaşadıklarımızdan ders alarak bu tür olayların bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız. O gece yaşananlar adına Aydın Özel Başak Koleji olarak Fotoğraf sergisini düzenledik” dedi.

Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Mavi ise,”15 Temmuz gecesi demokrasiye ve milli iradeye darbe vurulmak istendi. Ama bizler 15 Temmuz gecesi onlara karşı halkın iradesiyle büyük bir başarı elde ettik. O hainlere, çetelere geçit vermeyerek demokrasimizi ayakta tuttuk. Bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için demokrasimize ve milli irademize sahip çıkmalıyız. Bizler bir 15 temmuz gecesi daha yaşanmaması için elimizden geleni yapmalıyız. Bu hassasiyetlerinden dolayı Aydın Özel Başak kolejine 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Fotoğraf Sergisi için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluk olduğunu ifade eden Aydın Özel Başak Koleji Okul Müdürü Nail Ergun ise,” Bilindiği üzere 15 Temmuz 2016 tarihinde, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinden askeri üniforma giymiş bir grup terörist tarafından Türkiye Cumhuriyeti Devletini, demokrasimizi ve milli iradeyi hedef alan bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Hükumetimizin, güvenlik kuvvetlerimiz ile halkımızın kahramanca mücadelesi sonucunda bu kanlı girişim engellenmiş, milletimizin direnişi ile demokrasimiz kazanmıştır. Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu mücadelede göğsünü siper canlarını feda eden şehitlerimizi anmak, hatırlamak ve hatırlanmalarını sağlamak milli ve insani sorumluluğumuzdur” şeklinde konuştu.

15 Temmuz darbe girişiminin geri püskürtülmesi sırasında yaşananları anlatan fotoğraflar ile hainlerin gazi meclise bombalamaya ilişkin fotoğrafların da yer aldığı sergi tüm öğrencilere gezdirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.