Aydın polisinin çiş derdi

Aydın polisinin çiş derdi

Aydın’da arkeolojik sit alanları içerisinde kalan mahallelerde temel kazısı yapılan inşaatlarda bekçilik yapan polisler gelecek tehlikeden değil, çişlerinden korkuyor.

İnsani hiçbir ihtiyaçlarını gideremeden saatlerce inşaat alanında tek başına nöbet tutmak zorunda kaldıklarını belirten polisler, “Gecenin ikisinde kimin evinin kapısını çalıp çişimiz geldi, yardımcı olabilir misiniz diyelim” diye dert yandılar.

Türkiye’nin en fazla antik kente sahip illerinin başında gelen Aydın’ın Efeler İlçesi’ne bağlı Ramazanpaşa, Veysipaşa, Köprülü, Mesudiye, Kemer ve çevrelerinde yapılacak inşaatların temel kazısı Anıtlar Kurulu Görevlileri nezaretinde gerçekleştiriliyor. Gündüz kazı yapan ekipler mesai bittikten sonra geceleri, pazar ve resmi tatil günlerinin yanı sıra çalışma yapılmayan yağışlı günlerde alanı polisin korumasını talep ediyor. Personel yokluğundan dolayı sıkıntı yaşayan Emniyet Müdürlüğü sit alanı içerisinde yer alan inşaat temel kazılarına mesai yapılmadığı saatlerde polis görevlendiriyor. Mahalle arasındaki boş alanda nöbet tutan ve nöbet mahallini terk edemeyen polislerin ise en büyük korkusu yaklaşık 8 saat süren nöbet sırasında tuvalet ihtiyacının gelmesi oluyor.

“Gece yarısı kimin kapısını çalıp ‘çişimiz geldi’ diyelim”

Akşamları hava karardıktan sonra, kazı çalışmalarının yapılmadığı pazar ve yağmurlu günlerde inşaat yapılacak alanda çok zor şartlarda nöbet tutan ve isimlerinin açıklanmasını istemeyen polisler, “İnşaat yapılacak alanda gece sabaha kadar, hava yağışlı ise gündüz akşama kadar nöbet tutuyoruz. Alandan uzaklaşamadığımız gibi kazı alanında en doğal insani ihtiyaç olan bir tuvalet ihtiyacı giderilebilecek bir yer yok. Açıkta tuvaletimizi gidersek gören olsa koskoca bir kurumun itibarı var. Gecenin saat 03:00’ünde kimsenin kapısını çalıp, tuvaletimiz geldi yardımcı olur musunuz? da diyemiyoruz. Kısacası inşaat kazılarındaki sabit nöbetlerde çok ciddi sıkıntı yaşıyoruz” diyerek Aydın’daki bu uygulamanın kazıyı yapan firma ya da denetleyen kurumun güvenlikçileri tarafından insani şartları hazırlanarak sürdürülmesini istediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.