Aydın Sağlık-Sen Manisalı Çiftçilerin Acısını Paylaştı

Aydın Sağlık-Sen Manisalı Çiftçilerin Acısını Paylaştı

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Manisa’da tedbirsizlik sonucu 15 tarım işçisinin ekmek parası yolunda hayatını kaybetti.Sağlık-Sen Aydın Yönetim Kurulu, Manisa’da meydana gelen trafik ka...

Sağlık-Sen Aydın Şube Başkanı A. Baki Karaer, Manisa’da tedbirsizlik sonucu 15 tarım işçisinin ekmek parası yolunda hayatını kaybetti.

Sağlık-Sen Aydın Yönetim Kurulu, Manisa’da meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden 15 tarım işçisinin ailelerine taziye dileklerini iletti. Yönetim kurulu adına bir açıklama yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Baki Karaer, “Manisa’nın Gölmarmara ilçesinden gelen bir haber, yüreklerimizi yaktı. Tarım işçilerini taşıyan kamyonetin süt tankeri ile çarpışması sonucu meydana gelen kazada, 13’ü kadın 15 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de yaralandı. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet; ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Manisa’daki kaza, ekmeğinin peşinde koşan işçilerimizin yaşadığı ilk kaza değildir. Ancak, son kaza olması konuya gösterilecek hassasiyet ve duyarlılığa bağlıdır. Hatırlanacağı üzere geçen yıl da Isparta’da benzer bir kaza meydana gelmiş, 17 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Her olay sonrası alınacağı söylenen önlemler ve bu önlemlerin uygulanmasındaki hassasiyetten uzaklaşılması yeni kazalara davetiye çıkarmaktadır. Bu tür kazalara sebep olan ve insan hayatını riske atan taşımacılık yapan kişilere en ağır cezalar verilmeli, gerekirse yeni bir yasal düzenleme yapılmalıdır” dedi.

“MEVSİMLİK İŞÇİLERLE İLGİLİ DÜZENLEME YAPILMALI”

Mevsimlik işçilerin çalışma şartlarının insani koşullara uygun hale getirilmesi için bir çalışma yapılması ve alınan kararların uygulanmasının zaruri olduğuna işaret eden Baki Karaer, “Özellikle; ulaşım, barınma, eğitim, sağlık, güvenlik, iş ve sosyal güvenlik koşulları iyileştirilmelidir. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin çalışma ve sosyal hayat şartları bir bütün olarak ele alınmalı ve çok boyutlu bir bakış açısıyla belirlenmeli, sorunların çözümü için derhal adım atılmalıdır. Göç mevsiminde mevsimlik gezici tarım işçilerinin ikametgâhlarından çalışacakları yerlere ve tarladan konaklama mahalline ulaşımları esnasında yol güvenlikleri sağlanmalıdır. İl ve ilçe giriş ve çıkışlarında, trafik denetimleri arttırılmalı, mevsimlik gezici tarım işçilerinin taşındığı otobüs ve minibüslerin yetki belgeleri ile zorunlu sigortalarının bulunup bulunmadığı, araçların trafiğe uygun olup olmadığı, yük ve yolcu taşıma kapasitesinin üzerine çıkılıp çıkılmadığı, sürücülerin araç kullanma ve dinlenme sürelerine uyup uymadıkları çıkış yaptıkları illerden başlamak üzere, güzergâh üzerinde titizlikle kontrol edilmesi sağlanmalıdır. Mevsimlik gezici tarım işçilerinin yeterli, güvenli ve sağlıklı konaklama alanlarında barınmaları da sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.