Aydın Sezgin: Özel yurtlarda kalan öğrenciler mağdur ediliyor

Aydın Sezgin: Özel yurtlarda kalan öğrenciler mağdur ediliyor

Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, koronavirüs nedeniyle eğitime ara verilmesi nedeniyle, özel yurtlarda kalan yükseköğretim öğrencilerinin yurt yönetimleri tarafından mağdur edilmesini Meclis gündemine taşıyarak, iktidarı gereken adımları atmaya çağırdı.

İYİ Parti Siyaset Akademisi Başkanı ve Aydın Milletvekili Aydın Sezgin, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlanması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, yükseköğretim kurumlarında eğitime ara verilmesi nedeniyle devlet yurtlarında ve özel yurtlarda kalan öğrencilerin ailelerinin yanına döndüğünü vurgulayarak, özel yurtlarda kalan öğrencilerden kalmadıkları dönem için yurt ücretlerinin talep edilmeye devam ettiğini belirtti ve yurt maliyetlerinin kamu kaynaklarından karşılanması çağrısında bulundu.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu tarafından yapılan açıklamada, devlet yurtlarında kalan öğrencilerden yurt ücreti alınmayacağının belirtildiğini hatırlatarak, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı özel yükseköğretim yurtlarında, Bakanlıktan gelen bir yazı gerekçe gösterilerek öğrencilerden ödeme talep edildiğine yönelik şikayetler olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Milletvekili Sezgin, mağduriyet yaşayan öğrencilere sahip çıkılması çağrısında bulunarak, Bakan Selçuk’a şu soruları yöneltti:

  • Eğitime ara verilmiş olan ve şehirler arası seyahatlerin kısıtlandığı mevcut koşullar altında, özel yurtlarda kalan yükseköğretim öğrencilerinin yurt ücretlerinden muaf tutulması gerekmektedir. Bu doğrultuda hem öğrencilerin hem de işletmelerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla, yurt maliyetlerinin kamu kaynaklarından karşılanmasına yönelik bir çalışmanız bulunmakta mıdır?
  • Bazı üniversitelerde, yurtlardan alelacele tahliye edilen öğrencilerin, özel eşyalarını ve eğitim materyallerini almak için odalarına giremediklerine dair kuvvetli duyumlar mevcuttur. Bu durumda olan öğrencilere neden engel olunmaktadır?
  • Mevcut durumda, 2019-2020 Bahar Dönemi’nin uzaktan eğitim yoluyla tamamlanacağı ve sınavların da online olarak gerçekleştirileceği beklenmektedir. Yeterli hızda ve/veya düzenli internet bağlantısı olmayan öğrencilerin, derslere ve sınavlara katılımda karşılaşacağı zorlukları önlemeye ve öğrencilerin zarar görmemesini sağlamaya yönelik ne tür tedbirler öngörülmektedir?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.