Aydın siyasetinden politik kulis

Aydın siyasetinden politik kulis

AK Parti ve MHP tarafından seçimlerin 24 Haziran 2018 tarihinde yapılmasına ilişkin önergesi kabul edilerek TBMM'de kesinleştikten sonra partiler çalışmalarına başladı. Şimdi partilerin aday adayları merak ediliyor. Bu sorunun cevabı kulis haberde!

KULİS HABER / SERVET TÖZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Haziran olarak açıkladığı erken seçim tarihi herkes gibi siyaset yapanlarında iki ayağını bir pabuca soktu. Tüm ülkede olduğu gibi Aydın’da da soğuk duş etkisi yaşatan erken seçim haberinin ilk şok dalgası yavaş yavaş dağılıyor. Parti teşkilatlarında 24 Haziran seçimleri nedeniyle hızlı bir süreç yaşanırken, milletvekili aday adayı olmayı düşünenlerin de zamanı daralıyor. Seçimlerde siyasi partilerden aday adayı olmak isteyen isimlerin siyasi partilerde ki görevlerinden veya kamu kurumundaki görevlerinden istifa etmeleri için son gün 26 Nisan 2018 tarihi.

İL BAŞKANLARI İŞARET BEKLİYOR

Aydın 24 Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz, AK Parti, CHP ve İYİ Parti koridorlarından sızan bilgilere dayanarak bir kulis haberi hazırladı. Buna göre AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen ve CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın milletvekilliği için istifa etmeyi düşündüğü, ancak bunun için parti genel merkezlerinden gerekli izni beklediği, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Recep Taner’in ise aday olmayı düşünmediği gelen bilgiler arasında.

AK Parti Aydın’da yeni dönemde milletvekili aday listesinde yeni isimlere yer verileceği beklentisi bulunuyor. Bununla beraber yeni dönemde Aydın milletvekili sayısının 8’e çıkması da yeni aday adaylarının iştahını kabartıyor.

GENEL MERKEZ ADAYLARINA TAVIR

İYİ Parti Aydın’da ise eski TBMM başkanlarından İsmet Sezgin’in yeğeni İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın Adnan Sezgin ve Bozdoğan eski belediye başkanlarından Mustafa Sarıoğlu’nun kızı İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Avukat Berna Sukas’ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. Ancak bu isimlerin aday olmasına parti yönetiminden tepki var. İYİ Parti Aydın Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahmet Ertürk’ün Sezgin ve Sukas’ın aday olmaları ihtimalini gözönünde bulundurarak, “Genel Merkez’den aday gelecek olursa, seçimlerde çalışmam. Gelip kendileri çalışsın, parmağımı bile oynatmam” dediği kulislerde konuşuluyor.

DİSİPLİN KURULU BAŞKANINI DİSİPLİNE VERMEYE KALKIŞTI

Ayrıca İYİ Parti Aydın İl Disiplin Kurulu Başkanı Diş Hekimi Zafer Galip Keçelioğlu’nun ilçe teşkilatlarını gezmesi partide krize neden oldu. Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Süleyman Demirci’nin, “il yönetimine haber vermeden ilçe teşkilatlarını gezdiği” gerekçesiyle, Disiplin Kurulu Başkanı Keçelioğlu’nun disipline verilmesini istediği ancak bu isteğinin kabul görmediği parti kulislerinde konuşulanlar arasında yer alıyor.
 
AK PARTİ’DE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Ömer Özmen, Gökhan Ökten, Rıza Posacı, Bülent Çam, Seda Sarıbaş, Ahmet Kürşat Uğur, Cengiz Altıntaş, Metin Yavuz, Cavit Bircan, Mustafa Oğurlu, Fuat Fikret Aktaş, Hüseyin Turgut, Enes Yıldız.

CHP’DE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

Ali Çankır, Fatih Atay, Bayram İnci, Barkan Kalınomuz, Evrim Karakoz, Mehmet Vergili, Fulya Üstündağ, Nilüfer Ünüvar, Tayfun Şahin, Nail Özazman, Hüseyin Gündüz, Nebahat Ürün, Serap Barlas, Okan Kılıç, Süleyman Bülbül, Ferda Çağlar Erkut, Feyzullah Erkut, Özlem Burcu Uğan, Ali Petek.

İYİ PARTİ’DE ÖNE ÇIKAN İSİMLER

İYİ Parti genel başkan yardımcıları Aydın Adnan Sezgin, Berna Sukas, Ahmet Ertürk, Pınar Öncer, Zafer Galip Keçelioğlu, Süleyman Demirci, Buket Saran, Fevzi Köse, Betül Akçanal, Cemal Sarı.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.