Aydın Tabip Odası’ndan Paralı Sağlık Tepkisi

Aydın Tabip Odası’ndan Paralı Sağlık Tepkisi

Aydın Tabip Odası Dr. Metin Aydın, sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmemesi gerektiğini belirtti.Vatandaşın 7 Haziran 2015 tarihinde kendilerini 5 yıllık süreyle yönetecek siyasileri seçeceğine...

Aydın Tabip Odası Dr. Metin Aydın, sağlık hizmetlerinin paralı hale getirilmemesi gerektiğini belirtti.

Vatandaşın 7 Haziran 2015 tarihinde kendilerini 5 yıllık süreyle yönetecek siyasileri seçeceğine işaret eden Dr. Metin Aydın, “Halkımızın sağlık hizmetlerinden memnuniyetinin yüzde 72 seviyesinde olduğu söylenmekte. Biz Aydın Tabip Odası olarak seçim öncesi mevcut sağlık uygulamaları sonrası halkımıza gerçekten memnun olup olmadıklarını bir kez daha sormak istiyoruz. Sağlıkta dönüşüm ile güya hastane kuyrukları kalktı denildi. Oysa internetten ya da telefonla randevu alabilmek için günlerce bekliyoruz. Üstelik randevu alsak da alamasak da her arama için bizlerden para kesilmekte. Hastanelerde muayene olmak için önce 2 TL para alınacak denildi sonra yüzde 1000 zam yapıldı. İlaç alınmasa bile her muayene için devlet hastanelerinde 5 TL, özel hastanelerde 12 TL para ödüyoruz. Muayene ücreti yetmiyor, aile hekimleri de dahil bize yazılan her reçete için ayrıca 3 TL ödüyoruz. Eğer doktor 3 kalemden fazla ilaç yazdıysa her bir kalem için de ayrıca bizden 1TL alınıyor. Diyelim ki hastaneye gittin ve aldığın ilaçlarla iyileşemedin. 10 gün içinde aynı branşa bir daha gidersen 5 TL ceza parası ödüyorsun. Özel hastaneleri sigortalılara açtık dediler, gittiğimizde önümüze binlerce liralık fatura koyuyorlar, istersen ödeme. Muayene fark ücreti üst sınırı yüzde 30 olacak dediler, yüzde 200’e çıktı. Zaten hastane patronları sınır mıdır tanımıyor, koparabildiklerini alıyorlar” dedi.

“Hem muayene, reçete parası ödüyoruz, hem de aldığımız ilacın ucuzuyla arasındaki fark cebimizden çıkıyor” diyen Dr. Aydın, “Böyle olunca ilacı kendi paramızla alsak daha ucuza geliyor. Diyelim hastan ağır ameliyat geçirdi ve hastanede tek kişilik odada yatması gerekiyor. Geceliğine 90 TL istiyorlar. İki kişilik odaya da razıyım diyorsan onun geceliği de 45 TL. Yani sigortalıya iki kişilik oda lüks. Genel Sağlık Sigorta’sı dediler, yığınla sigorta parası ödüyoruz, yetmiyor. Şimdi bir de Tamamlayıcı Sigorta çıkardılar. Kaliteli sağlık hizmeti almak ve kaliteli sağlık malzemesi kullanmak istersek birde onun için para ödememiz gerekecek. Sağlık sistemini soygun sistemine dönüştürdüler. Sağlık reformu yapıyoruz, herkesin sağlık sigortası olacak, hastalandığında istediği hastaneye gidecek, istediği hizmeti alacak, eskisinden fazla ek hiçbir para ödemesi de gerekmeyecek demişlerdi. Hele bir hastaneye gitmeyelim: Katılım payı diyorlar alıyorlar, ilave ücret diyorlar alıyorlar, reçete bedeli diyorlar alıyorlar, on gün içinde ikinci defa geldin diyorlar alıyorlar, yatak ücreti diyorlar alıyorlar, eşdeğer ilaç farkı diyorlar alıyorlar. Alıyorlar da alıyorlar. Ellerinden gelse canımızı da alacaklar. Biz vermekten bıktık usandık onlar almaya doymuyorlar” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.