Aydın Tarım Teşkilatı ‘Ekoloji İzmir Fuarı’na Katıldı

Aydın Tarım Teşkilatı ‘Ekoloji İzmir Fuarı’na Katıldı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 10-13 Nisan tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen 'Ekoloji İzmir Fuarı'na katıldı.

- Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, 10-13 Nisan tarihleri arasında İzmir’de gerçekleştirilen 'Ekoloji İzmir Fuarı'na katıldı.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat İşleri Ticaret AŞ (İZFAŞ) tarafından Kültürpark'taki fuar alanında aynı anda düzenlenen İzmir Organik Ürünler Fuarı, ‘Ekoloji İzmir’ ile Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı ‘Olivtech’, organik ürünler ile zeytin ve zeytinyağı sektörünü buluşturdu.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından açılan stantta Karpuzlu Organik Zeytin Üreticileri Birliği ve Nazilli Aksu Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de yer aldı. Gerek Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yayınları gerekse Aydın birlik ve kooperatiflerine ait sergilenen ürünler büyük ilgi gördü. Ekoloji İzmir Fuarı 22 ilden 102 firmanın katılımıyla, Olıvtech Fuarı ise 9 ilden 184 firmanın katılımıyla gerçekleştirildi.

EKOLOJİ İzmir Fuarı'ndaki stantlarda sadece organik sertifikalı ürünler yer aldı. Türkiye'nin farklı illerinden hiçbir katkı maddesi olmayan %100 naturel zeytinyağlı şifalı sabunlar, ahşap bambudan yapılmış tamamen doğal ve sağlıklı mutfak gereçleri, antibiyotik ve sentetik kimyasal katkı maddelerinin kullanılmadığı, açık alanlara sahip doğayla uyumlu çiftliklerde yetişen tavuklar, organik yumurtalar, insan sağlığına elverişli ağır metaller içermeyen su bazlı boyaların kullanıldığı ahşap kayın ağacından yapılmış oyuncaklar, organik kayısı ve pekmez döneri, kuru bakliyat, baharat çeşitleri meyve ve sebzeler, bal, süt ürünleri, ketçap, çikolata, tekstil ve kozmetik ürünleri gibi tamamen organik ürünler ile zeytin çeşitleri, OLİVTECH İzmir Fuarı'nda ise zeytin, zeytinyağı, fidan, tohum, gübre, şişe, kasa ve bidon, ambalaj malzemeleri, üretim teknolojileri, saklama üniteleri, gıda analiz laboratuvarları, zeytin işleme makineleri ve ekipmanları sergilendi.

Bin yıllık zeytin ağaçları fotoğraf sergisinin de yer aldığı fuarda ‘Zeytin ve Zeytinyağı Ekonomisi’, ‘Organik Tarım ve Bitki Koruma’ ve ‘Zeytinyağı Üretim Teknolojileri’ konulu paneller gerçekleştirildi.

AYDIN TARIM TEŞKİLATI ‘EKOLOJİ İZMİR FUARI’NA KATILDI

AYDIN TARIM TEŞKİLATI ‘EKOLOJİ İZMİR FUARI’NA KATILDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.