Aydın Tekstil Alanı Rantiyecinin Olmasın

177 dönümlük Aydın Tekstil arazisinin kamulaştırılmasının gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda farklı görüşler var.

Aydın Barosu Genel Sekreteri Avukat Anıl Yetişkin, “Henüz Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırma bedeli yatırılmadı. Duruşma bu sebeple süre verilerek 29 Mart gününe ertelendi” dese de…Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın İdare Mahkemesi'nin, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 177 dönümlük Aydın Tekstil arazisinin kamulaştırılmasına karar verdiğini açıkladı.

Ele geçeceği, ortaya çıkacağı henüz belli olmayan şey için önceden hazırlık yapmak doğru değildir.” Bu nedenle “Doğmadık çocuğa kaftan (don) biçilmez” demiş atalarımız… Mahkeme kararı kesinleşmeden Özlem Çerçioğlu doğmadık çocuğa don mu biçti önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz. Ancak sağlıklı bir çevrenin yaratılması ve korunması konusunda yerel yönetimlere büyük görevler düşüyor..

İçinde yaşadığımız, bize sağlık ve mutluluk veren yeşil alanlarımızı en iyi şekilde korumalı, gerekli düzenlemeleri yapıp daha güzel yaşanır bir çevre durumuna getirmenin gayreti içinde olmalıyız. Mutluluk kaynağımızı teşkil eden yeşil alanları çok dikkatli ve iyi değerlendirmeliyiz.

Mutlu ve sağlıklı yaşam için Aydın Tekstil arazisinin Aydın halkına kazandırılmasını önemsiyorum. Altını çizerek söylüyorum: Aydın Tekstil arazisinin Aydın halkına kazandırılmasını çok önemsiyorum. Kamulaştırılmasına değil.

Çünkü kamulaştırılsa da, Aydın Tekstil arazisinin Aydın halkına kazandırılması konusunda endişelerim var.

kenstel-donusum-(1).jpgHatırlayalım:

27 Mayıs 2013 tarihinde gerçekleşen Kentsel Dönüşüm Paneli'nde konuşan Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın'daki kentsel dönüşümün Ilıcabaşı Mahallesi'nden başlayacağını ve ilk kazmanın yakında vurulacağını açıkladı.

Bu açıklamadan tam 3 ay sonraya denk gelen 29 Ağustos 2013 tarihinde Özlem Çerçioğlu’nun da katıldığı bir törenle Aydın Belediyesi tarafından Ilıcabaşı Mahallesi’nde gerçekleştirilen ilk yıkım ile birlikte kentsel dönüşümün startı verildi.

kenstel-donusum-(2).jpg2014 yerel seçimleri öncesi Özlem Çerçioğlu’na büyük sükse yaptıran kentsel dönüşüm konusunda belediyenin kasasından 3 milyon lira harcama yapıldı.Aradan 3 yıl gibi uzun bir zaman geçmesine rağmen bir arpa boyu mesafe alınmadı. Bu konuda Özlem Çerçioğlu’nun ağzını bıçak açmazken halkın parası buhar olup uçup gitti.

Şimdi Aydın Tekstil arazisi konusunda da benzer akıbetin yaşanmasından endişe ediyorum, bu bir.

İkincisi belki de Özlem Çerçioğlu’nun haberi olmadan (!) birileri bu yerle ilgili pazarlık etmiş olabilir. Çünkü ortalıkta bir plan dolaşıyor. Plana göre 177 dönümlük arazi içerisinde 2 adet akaryakıt istasyonu, 117 bin metrekare konut alanı 32 bin metrekare yeşil alan bulunuyor. Allah muhafaza bu planla Aydın Tekstil arazisinin beton yığını haline dönüşmesinden endişeliyim.

Sonuç olarak, 177 dönümlük Aydın Tekstil arazi kamulaştırılsa da Aydın halkının olmayabilir. Çünkü arazideki tescilli ağaçlar 32 bin metrekare alan içindedir. O nedenle mecburen korunacaktır. Buradaki sorun geri kalan 145 dönüm arazide ne yapılacağıdır. Siz bu alanı imara açarsanız, halka kazandırmış olmazsınız.

Pekiiii…

Halk kazanmazsa kim kazanır?

Emek sarf etmeden, ciddî yatırım yapmadan kolayca kazanç sağlayan kimseler kazanır…

Biz onlara kısaca “rantiyeci” diyoruz.

Aydın Tekstil alanı halkın mı yoksa rantiyecinin mi olacak, bekleyip göreceğiz.

aydin-tekstil-(1).jpgaydin-tekstil-(2).jpg

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum