Aydın Tes-İş’te Mustafa Aydın 4. kez güven tazeledi

Aydın Tes-İş’te Mustafa Aydın 4. kez güven tazeledi

Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Aydın Şubesi 10. Olağan Genel Kurulunda mevcut Başkan Mustafa Aydın dördüncü kez güven tazeledi.

2004 yılından bu yanan Tes-İş Aydın Şube Başkanlığı görevini yürüten Mustafa Aydın, yoğun katılımla gerçekleşen olağan genel kurula katılan davetlilere teşekkür ederek başladığı açılış konuşmasında; “Hükümetin programında emekçilerin kazanılmış haklarına yönelik saldırı ve tehditlerde yoğunlaşma ve işçi sınıfımızın temel haklarına yönelik sistemli bir saldırı olduğu görülmektedir. 1936 yılında Ulu Önder Atatürk’ün işçilerimize hediyesi olan ve daha sonraki yıllarda geliştirilen kıdem tazminatı hakkı kısıtlanmak ve hatta tümüyle kaldırılmak istenmektedir. Hükümet politikaları sonucunda yaygınlaştırılan taşeron işçiliği bugünlerde Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Çalışma Bakanımız ve Türk-İş Genel Başkanımızın da katkıları sonucu yapılan sevindirici açıklamaların taşeron işçiliği probleminin çözüm odaklı gündeme getirilmiş olması, taşeron işçi kardeşlerimiz ve temsilcileri olarak hepimizi mutlu etmiştir. Sendikalar olarak bunun takipçisi olacağız. İş Kanunumuza 2003 yılında sokulan kiralık işçilik uygulaması, özel istihdam bürolarına işçi kiralama yetkisinin verilmesi ile işçilerin köleleştirilmesinin önemli bir aracı haline getirilmiştir. İşsizlik her geçen gün daha da artmaktadır. Büyük fedakarlıklarla çocuklarını üniversiteye gönderen aileler, okulu bitirdikten sonra bunalıma giren çocukların sıkıntısını yaşamaktadır. Derinleşen ekonomik kriz ve yükselen enflasyon, işçilerimizi yoksulluğa mahkum etmekte, ülkemizi zayıflatmaktadır. Bu durum işçisiyle, memuruyla, işsiziyle ve emeklisi ile bir bütün olarak işçi sınıfımızın geleceği karartmaktadır. Bundan böyle tüm emekçilerin birliğini ve üretimden gelen gücünü değerlendiren genel grev ve benzeri mücadele araçlarının gündemi alınması ihtiyacı ortaya çıkmıştır” dedi.

İşçilerin her zaman devleti ve demokrasinin yanında olduğunu kaydeden Aydın, şöyle konuştu: “Türkiye Cumhuriyetine içeriden ve dışarıdan düşmanlarımız tarafından saldırılara biz çalışanlar olarak göğsümüzü siper edeceğiz. Bu gidişe ‘Dur’ denilmelidir ve işi sınıfımız ‘dur’ diyecektir. İşçi sınıfımız; tarihsel mücadele birikimi, milletimizin vatan ve laik cumhuriyetin savunulmasında ayrıca 15 Temmuz gecesi ve de devam eden günlerde vatan ve bayrak sevgisinin ne olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. Meydanlara inen 10 milyonlarca isimsiz kahramanların kararlılığı saldırıları püskürtecek ve emeğe saldırıyı başlıca politika olarak görenler dönemine son verecek yetenek ve güçtedir. Türkiye’nin özgür, bağımsız ve demokratik geleceğini kuracak gücün işçi sınıfımızın öncülüğündeki tüm halkımız olduğuna İnancım sonsuzdur”

Genel kurulda yaptığı konuşmada taşeron işçilik sorununa değinen Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin ise, “Yılda 12 ay çalışanlarla ilgili sıkıntı yok ama diğer sendikalarda 12 aydan eksik çalışanlarla ilgili sonucun ne olacağını görüşmemiz lazım. Biz bunun için kapı aşındırmaya devam edeceğiz. Burada da bir ayrımcılığa gitmeden, birlikteliği sağlamamız lazım. Bu yasa şuan bitmiş değil, bunun komisyonları var, daha sonra TBMM’ne gelecek ve ondan sonra yasallaşmış olacak. Yasallaştıktan sonra da bunların 3 ay içerisinde geçiş işlemleri yapılacak. Şimdi kamuda sınavsız işe girme şansı yok, usulen de olsa bir sınav yapılacak. Bu sınav normal bir sınav değil, sadece adınızı soyadınızı soracaklar ve bu şekilde yapılacak siye düşünüyorum. Sınav kaygısını kafanızdan atın. Ancak, çalışanların kişisel bilgileri ile ilgili bir inceleme yapılacaktır. Bizim sendikalarımızda sorunlu çalışanımız olduğunu ben düşünmüyorum” şeklinde konuştu.

Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin’in divan başkanlığını yaptığı olağan genel kurulda mevcut Başkan Mustafa Aydın tarafından hazırlanan tek listeyle seçime gidildi. 4. kez Tes-İş Aydın Şube Başkanlığına seçilen Mustafa Aydın başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Mustafa Artun, Süleyman Keser, Özcan Göçer ve Ramazan Yılmaz.

Tes-İş Aydın Şube Başkanı Mustafa Aydın, genel kurulda gerçekleşen oy verme işlemi öncesinde geçmiş dönemde birlikte çalıştığı ve görevlerinden ayrılan eski iki yönetim kurulu üyesine plaket takdim ederek hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Ay-Mira Otel’de yapılan Tes-İş Aydın Şubesi 10. Olağan Genel Kuruluna Tes-İş Genel Başkanı Mustafa Şahin’in yanı sıra Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler katıldı.

.

Aydın Tes-İş’te Mustafa Aydın 4. kez güven tazeledi

Aydın Tes-İş’te Mustafa Aydın 4. kez güven tazeledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.