Aydın Ticaret Borsası’ndan Üyelerine Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Aydın Ticaret Borsası’ndan Üyelerine Ücretsiz Danışmanlık Hizmeti

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Borsa üyelerine 1 yıl süreli iş sağlığı ve güvenliği konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceğini müjdeledi.Az tehlikeli sınıfta yer...

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı, Borsa üyelerine 1 yıl süreli iş sağlığı ve güvenliği konusunda ücretsiz danışmanlık hizmeti verileceğini müjdeledi.

Az tehlikeli sınıfta yer alan 50’den az çalışanı olan iş yerleri, 2013 yılında yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamına 01 Temmuz 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere dahil oldu. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Bosnalı Borsa üyelerinin cezai işleme maruz kalmamaları adına açıklamada bulundu.

Adnan Bosnalı, yaptığı açıklamada; “2013 yılında yayınlanarak yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında, az tehlikeli sınıfta yer alan 50’den az çalışanı olan kurum ve işyerleri 01.07.2016 tarihine kadar Bakanlıkça yetkilendirilmiş, İş Güvenliği Uzmanı ve İşyeri Hekimi istihdam ya da hizmet alımı yapılması gerekmektedir. İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili tedbir almamak, organizasyonu yapmamak, gerekli araç ve gereçleri sağlamamak, sağlık ve güvenlik tedbirlerini değişen şartlara uygun hale getirmemek ve mevcut durumun iyileştirilmesi için çalışmalar yapmayanlar; tehlike sınıfına bakılarak, İş verenin genel yükümlülüğü maddesine göre 2 bin 603 TL ile 7 bin 809 TL arasında, işyeri hekimi görevlendirilmemesi halinde İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri maddesine istinaden, tehlike sınıflarına göre 6 bin 511- 19 bin 533 TL arasında, iş güvenliği uzmanı görevlendirilmemesi halinde, yine İş sağlığı ve güvenliği hizmetleri maddesine istinaden tehlike sınıflarına göre 6 bin 511 TL-19 bin 533TL arasında ve uygunsuzluğun devamı söz konusu olduğunda uygulanmayan her ay için aynı idari para cezası uygulanacaktır. Türkiye genelinde 10’dan az personel çalıştıran tehlikeli ya da çok tehlikeli sınıfta yer alan işverenler ilgili Bakanlık tarafından desteklenecektir. Destekten yararlanmanın temel şartı personel sayısının en fazla 9 olması ve işyerinin tehlikeli ya da çok tehlikeli sınıfta yer almasıdır” dedi.

Bosnalı, sözlerini şöyle tamamladı: “Borsamızın üyelerine sunduğu, bilgi ve danışmanlık hizmetleri kapsamında; İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu hakkında 1 yıl boyunca ücretsiz danışmanlık sağlayacaktır. İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu konusunda üyelerimizin Borsamız ile irtibata geçmeleri yeterlidir”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.