Aydın Ticaret Odası’ndan İncirin Tadını Kaçırmak İsteyenlere Tepki

Aydın Ticaret Odası’ndan İncirin Tadını Kaçırmak İsteyenlere Tepki

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülgen, bazı kesimler tarafından sebebi anlaşılamayan bir tutumla anne sütünden sonra insana en faydalı besinler arasında yer alan Aydın’ın milli ürünü incire karşı bi...

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülgen, bazı kesimler tarafından sebebi anlaşılamayan bir tutumla anne sütünden sonra insana en faydalı besinler arasında yer alan Aydın’ın milli ürünü incire karşı bir karalama kampanyası başlatıldığını belirterek "İncirin tadını kaçırmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz" dedi.

Tarihten bu yana bir çok hastalığa derman olarak kullanılan ve adına sure inen incir meyvesi ile ilgili son günlerde bazı internet sitelerinde çıkan haberler üzerine açıklama yapan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, incir üretiminde zararlı madde kullanıldığı iddialarına tepki göstererek Aydın İncirinin gönül rahatlığıyla tüketilebilir olduğunu belirtti.

Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken açıklamasında; "Aydın Tabip Odası tarafından 03.11.2015 tarihinde, İlimizin coğrafi işaretli ürünü İncir’in işlenmesi sırasında hileye başvurularak hidrojen peroksit ile beyazlatılmasının insan sağlığını olumsuz etkilediği ile ilgili bir basın açıklaması yapılmıştır. Basın açıklaması, bazı medya organları tarafından sebebini anlayamadığımız bir şekilde insan sağlığını tehdit eden unsur, hidrojen peroksit değil de incir meyvesiymiş gibi kamuoyuna aksettirilmiştir. Aydın Tabip Odası’nın yanlış algılamayı düzeltmek için yeniden açıklama yapmasına rağmen halen bazı haber portallarında Aydın inciri lekelenmeye çalışılmaktadır" dedi.

Aydın Tabip Odası kamuoyunda oluşan bu yanlış algı üzerine 10 Kasım 2015 tarihinde yeniden açıklama yaptığını hatırlatan Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, "Anne sütünden sonra en faydalı besinler arasında yer alan Aydın inciri aynı zamanda milli bir ürünümüzdür. Tabip Odası "İncirde Hidrojen Peroksit Kullanımı Tehlike Saçıyor" başlığı ile yaptığı açıklamanın farklı yorumlanmasının ardından yeniden açıklama yaptı. Türkiye’deki bazı haber portalları bu basın açıklaması ile yine tabip odamız tarafından 24 Aralık 2014 tarihinde yapılan "Aydın ilinin ölüm haritası ile sebepleri "basın açıklamasından alıntılar yapmışlar ve tarafımızdan yapılan açıklamanın içeriğinden farklı bir içerik ile bildirimde bulunmuşlar, bu bildirim de yoğun bir şekilde sanal ortamlarda paylaşılır hale gelmiştir. Bu haber portalları yaptıkları bildirimde Aydın’daki tüm ölümleri ve kanserleri incirde hidrojen peroksit kullanımına bağlamış olup, bu içerik ve bilgi doğruyu yansıtmamaktadır. Aydın Tabip Odası tarafından bu haber portalları uyarılmış ve yanlış algılamalara sebebiyet veren açıklamanın düzeltilmesi istenmiştir. Fakat sanal alemde bu bildirimin kullanımının devam etmesinin görülmesi üzerine Aydın Tabip Odası olarak toplumda daha fazla yanlış algılara sebebiyet verilmesinin önüne geçmek isteği ile 3.11.2015 tarihinde tarafımızdan yapılan basın açıklamasının aynı içerik ile tekrar yapılması zorunluluğu oluşmuştur’ şeklinde bir açıklama daha yayınlamıştır. Fakat bu açıklama maalesef yanlış algıya neden olan medya organları tarafından aynı ilgi ile karşılanmamış ve İncir üzerinde oluşturulan olumsuz imajın bertaraf edilmesine bir faydası olmamıştır" dedi.

"HERKES GÖNÜL RAHATLIĞI İLE İNCİR TÜKETEBİLİR"

Gerek Aydın, gerekse milli ekonomiye önemli bir katkısının yanında sağlık açısından da çok önemli olan incir meyvesine karşı yapılan bu haksızlığın giderilmesi gerektiğini belirten Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken, "İlimizin önemli bir ekonomik değere sahip tarımsal ürünlerinin başında gelen incir ve diğer tarımsal ürünlerimiz hakkında algı yanılsamasına sebep olabilecek açıklamaları yapanların ve yayınlayanların; Bilime ve veriye dayanarak, İl ekonomisi ve İlin değerlerini özümseyerek, sadece medyada gündeme gelmek amacına saplanmadan, dikkatli ve hassasiyeti ön planda tutarak hareket etmelerini temenni ediyorum. İnciri ülke insanımız ve dünya insanlığı gönül rahatlığı ile tüketebilirler” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.