Aydın Türk Ocağı’ndan “Hocalı' mesajı

Aydın Türk Ocağı’ndan “Hocalı' mesajı

Ermenilerin 1992 yılında Azerbaycan’da Hocalı kasabasında 613 kişiyi vahşice katlettiği soykırımın 29’uncu yıldönümü nedeniyle Bakü Parkı’nda bir araya gelen Türk Ocakları Aydın Şubesi üyeleri soykırımı lanetledi.

Ermeni kuvvetlerin 29 yıl önce Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaptığı katliamın acısı ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. 613 Azerbaycan Türk’ünü anmak üzere Efeler Belediyesi Bakü Parkı’nda bir araya gelen Türk Ocakları Aydın Şubesi üyeleri parkta bulunan Hocalı Soykırım Anıtı’na çelenk sundu. Pandemi kurallarının uygulandığı etkinliğe Türk Ocakları Aydın Şube Başkanı Dr. Eyüp Doyuran, Hocalı`da savunmasız durumdaki 613 Azerbaycan Türk’ünün hayatını kaybettiğini belirterek, “Hocalı'yı unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız...” dedi.

Etkinliğe MHP İl Başkan Vekili Gürşat Kale ve İYİ Parti İl Sekreteri Şafak Akdoğan katılımları ile destek verdi.

HOCALI’DA NE OLMUŞTU?

Sovyetler Birliği`nin dağılmasıyla Azerbaycan`a karşı toprak iddiasında bulunmaya başlayan ve saldırıya geçen Ermeniler, 1991`in son günlerinde ablukaya aldıkları, bölgenin tek havaalanına sahip ve stratejik önem taşıyan Hocalı`yı ele geçirmek için hareket geçti. Sadece işgalle yetinmeyen Ermeniler, sivilleri toplu şekilde katlederek esirlere acımasızsa işkence yaparak 20. yüzyılın en kanlı katliamlarından birine imza attı. Azerbaycan verilerine göre, daha önce 7 bin kişinin yaşadığı Hocalı`da savunmasız durumdaki 106`sı kadın, 70`i yaşlı, 63`ü çocuk 613 Azerbaycan Türk’ü hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu, Ermeni güçleri 1275 kişiyi esir aldı, bunların 150`sinden bugüne kadar haber alınamadı.

aydin-turk-ocagindan-hocali-mesaji.jpgaydin-turk-ocagindan-hocali-mesaji-001.jpgaydin-turk-ocagindan-hocali-mesaji-002.jpgaydin-turk-ocagindan-hocali-mesaji-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.