Aydın TÜRKAV, Huzurevinde Kalan Öğretmenleri Unutmadı

Aydın TÜRKAV, Huzurevinde Kalan Öğretmenleri Unutmadı

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Aydın Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan emekli öğretmenleri ziyaret etti.

- Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Aydın Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde kalan emekli öğretmenleri ziyaret etti.

TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan ve Yönetim Kurulu Üyeleri İlkkan Çalaşyer, Ahmet Erdönmez, Ümit Demir, Serdar Usta, Hasan Ünlü ile birlikte Huzurevini ziyaret eden TÜRKAV Üyelerini Kurum Müdürü Emin Dinçer, Müdür Yrd. Cem Çakmak ve Kurum Öğretmeni Burhan Turgut karşıladı. Ziyarette kurumda kalan emekli öğretmenler Mustafa Süer ve Mustafa Türkoğlu’nun öğretmenler günü kutlandı.

Ziyarette konuşan TÜRKAV Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan, “İlk İnsanın yaratılışından günümüze kadar her zaman öğrenme ihtiyacı var olagelmiştir. Zamanın ihtiyaçları ile doğru orantılı olarak öğrenme arzu ve isteğinin karşılanması içinde öğreticilik yani öğretmenlik mesleği her zaman var olmuştur. Yüce Kitabımız Kur-anı Kerim’in ilk ayetinin 'oku' olması bir tesadüf değildir. Öğretmenler, bir ülkenin her alanda gelişimini sağlayacak mimarların yetişmelerini sağlayan birinci faktördür. Ülkemizin problemleri ne kadar çok olursa olsun, her problemin mutlaka bir çözüm yolu vardır. Bütün dünyada eğitim ve öğretim her türlü siyasetin dışında bilimsel verilerle, ülkenin ve toplumun ortak ihtiyaçlarına göre belirlenerek göz bebeği gibi korunmaktadır. Bu konuda rehberlik yapabilecek yeteri kadar iyi yetişmiş uzman ülkemizde mevcuttur. Onlara yetki ve sorumluluk vermek Milli önceliğimiz olmalıdır. Ayrıca okullarımızın en önemli unsuru olan öğretmenlerimizin maddi ve manevi olarak motife edilmesi ülkemizin geleceği açısından çok önem arz etmektedir. Bütün okulları güven içinde olan ülkenin sınırları da güven içerisinde olacaktır. Ülkemizin gelişmesinde, refahın ve huzurun yerleşmesinde, saygı ve sevginin olgunlaşmasında vazgeçilemez mimarlarımız olan aziz öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar Yüce Mevla’dan sağlık ve esenlikler dilerim.” dedi.

“YAŞLANIN AMA KENDİNİZE İYİ BAKIN, SAKIN İHTİYARLAMAYIN”

Ziyaretten dolayı çok memnun kaldığını belirten 85 yaşındaki Emekli Öğretmen Mustafa Süer, genç öğretmenlere uyarıda bulunarak; “Yeni yetişmekte olan gençlere rehberlik edecek siz öğretmenlerimiz, onların hayat felsefelerinin şekillenmesinde önemli rol olacaksınız. O yüzden onları Milli örf ve geleneklerimizden koparmadan, az ile yetinmeyi, israftan kaçınmayı öncelik olarak öğretmemiz gerekmektedir. Benim gibi neşe dolu olun ki, yaşlanın ama kendinize iyi bakın ve sakın ola ihtiyarlamayın ” diye konuştu.

AYDIN TÜRKAV, HUZUREVİNDE KALAN ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

AYDIN TÜRKAV, HUZUREVİNDE KALAN ÖĞRETMENLERİ UNUTMADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.