Aydın Türkav’dan Bayraklı Dil Bayramı Kutlaması

Aydın Türkav’dan Bayraklı Dil Bayramı Kutlaması

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, Türk Dil Bayramı’nın 82. yıl dönümü nedeniyle Türkçe tabela kullanan esnaflara Türk Bayrağı ve içinde Karamanoğlu Mehmet Bey ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkçeyle ilgili sözleri

- Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, Türk Dil Bayramı’nın 82. yıl dönümü nedeniyle Türkçe tabela kullanan esnaflara Türk Bayrağı ve içinde Karamanoğlu Mehmet Bey ile Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkçeyle ilgili sözleri bulunan teşekkür belgesi dağıttı.

Efeler Adnan Menderes Bulvarı’nda yapılan etkinliğe Türkav Aydın Şube Başkanı Bilge Ozan ve üyeleri katıldı. Türkav Aydın Şubesi Türk Dil Bayramının 82. yılını temsilen Türkçe tabela kullanan 82 esnafa Türk Bayrağı dağıttı.

Türkav Aydın Şubesi Başkanı Bilge Ozan, yaptığı açıklamada; “‘Dilde, fikirde, işte birlik’ sözü ile Türk halklarındaki birlikteliğin temel ilkelerini oluşturmuş olan ve bu birlik mücadelesinin hedefini gösteren büyük Mütefekkir İsmail Gaspıralı’nın ölümünün 100. yılı dolayısıyla, onun sözünün birinci etabı olan ‘Dilde Birlik’ etkinliğimizi gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yılsonuna kadar hazırladığımız program dâhilinde bu etkinliklerimizin ‘Fikirde Birlik’ ve ‘İşte Birlik’ ayağını da gerçekleştireceğiz. Memleketimizin çok hassas bir dönemden geçtiği ve milletimizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu şu günlerde bizde Aydın esnaflarımızdan duyarlılık gösterip Türkçe tabela kullananlara Türk Bayrağı ve teşekkür belgesi dağıttık” dedi.

Adnan Menderes Bulvarı’nda Türkçe tabela bulmakta da zorluk çeken TÜRKAV yöneticileri, Türk Bayraklarından bir kısmını seyyar satıcılara ve özürlülere dağıttı. Böyle bir etkinlik düzenledikleri için esnaflardan ve etkinliği balkonlardan takip eden Aydın halkından büyük alkış aldı.

AYDIN TÜRKAV’DAN BAYRAKLI DİL BAYRAMI KUTLAMASI

AYDIN TÜRKAV’DAN BAYRAKLI DİL BAYRAMI KUTLAMASI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.