Aydın Türkav’dan “Mevlana’nın Hoşgörüsü” Sohbeti

Aydın Türkav’dan “Mevlana’nın Hoşgörüsü” Sohbeti

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin doğumunun 807. yıldönümü nedeniyle “Mevlana Celaleddin Rumi ve Hoşgörüsü” isimli sohbet toplantısı düzenledi.

- Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı (TÜRKAV) Aydın Şubesi, Mevlana Celaleddin Rumi’nin doğumunun 807. yıldönümü nedeniyle “Mevlana Celaleddin Rumi ve Hoşgörüsü” isimli sohbet toplantısı düzenledi.

Adnan Menderes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Tuncay Saygın’ın konuşmacı olarak katıldığı sohbete TÜRKAV Aydın Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Karaca ve üyeler katıldı. Mevlana’nın hoşgörüsünün ele alındığı sohbet toplantısı karşılıklı soru-cevap şeklinde devam etti.

Sohbete konuşmacı olarak katılan ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tuncay Saygın; “Mevlevilik, Mevlana’nın insan üzerine düşünümüyle öncelikli olarak ilişkili akım ve düşüncedir. Mevlana’ya göre aslında her şey birbiriyle ilişkilidir ve evrenin bütün varlığı Allah’ın birer işaretidir. Allah’a dair bizim için bir mesajdır ve Allah’a ulaşmanın yolu ancak böyle mümkündür. Mevlana’nın hoşgörüsü sadece kendimizden olanı hoş görmekle sınırlı değildir. Doğayı, dünyayı bütün her şeyi kapsayan bir sevgidir. Çünkü bütün bir evrenin aslında insan bir kopyasıdır. İnsanda her şeyi görebilirsiniz. Allah’ın yüceliğini görebilirsiniz. Mevlana’nın mesajına dair konuşmak aslında belirsiz bir yerden konuşmaktır. Çünkü Mevlana hiçbir zaman dile getirilemeyecek bir aşktan bahseder. Bu yüce bir şeydir, Allah’ı arzulamak ve Allah’a ulaşmayı dilemektir. Böyle baktığımızda zaten her şey farklı bir boyut kazanır. İşte bu nedenle Mevlana’nın hoşgörüsü Allah’a olan aşktan başlar” dedi.

AYDIN TÜRKAV’DAN “MEVLANA’NIN HOŞGÖRÜSÜ” SOHBETİ

AYDIN TÜRKAV’DAN “MEVLANA’NIN HOŞGÖRÜSÜ” SOHBETİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.