Aydın Valisi gurme oldu, zeytinyağının tadına baktı

Aydın Valisi gurme oldu, zeytinyağının tadına baktı

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunlarının görüşüldüğü 15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısına katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger toplantı sonrası gurmelik yaparak çiğ zeytini ısırdı, zeytiny...

Zeytin ve zeytinyağı sektörünün sorunlarının görüşüldüğü 15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısına katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger toplantı sonrası gurmelik yaparak çiğ zeytini ısırdı, zeytinyağının tadına baktı. Önce çiğ zeytinin tadına bakan Vali Köşger, çiğ zeytinin tadını ‘bayağı acı’ olarak nitelendirdi.

Aydın Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleşen 15. Ortak Akıl ve Güçbirliği Toplantısına katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger ve beraberindeki heyet toplantı sonrası zeytinyağı tadımı yaptı. Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertür’ün tarifi ile zeytinyağının tadına nasıl bakılması gerektiğini uygulamalı olarak öğrenen Vali Köşger ve beraberindeki heyet tadım esnasında ilginç görüntüler oluşturdu.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertür, zeytinyağı tadımını uygulamalı olarak gösterdi. Vali Köşger önce çiğ zeytinin tadına baktı. Acımsı bir tadı olan çiğ zeytini ısıran Vali Köşger’in tepkisini “bayağı acı” sözleriyle belirtti. Sonrasında Vali Köşger acımsı tadı bastırmak için elma yedi. Daha sonra zeytinyağının tadımına geçen Vali Köşger ve beraberindeki heyet pet bardaklarda ikram edilen zeytinyağının tadına baktı.

Zeytindostu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Ertür, zeytinyağı tadımı sonrası insanın boğazında yaşanan acımsılığın ve zeytinin meyvamsı tadının hissedilmesinin gayet normal olduğunu, bu acımsı tadın zeytinyağının kalitesinden kaynaklandığını ifade etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.