Aydın Yerli Malı Anlayışı İle Alışveriş Yapacak

Aydın Yerli Malı Anlayışı İle Alışveriş Yapacak

Aydın Esnaf Odaları Birliği Yönetimi, Başkan Selahattin Çetindoğan öncülüğünde Çine ilçesine giderek ilçede başlatılan yerel esnaftan alışveriş kampanyasına destek verdiler.İlçe esnafından alışveriş y...

Aydın Esnaf Odaları Birliği Yönetimi, Başkan Selahattin Çetindoğan öncülüğünde Çine ilçesine giderek ilçede başlatılan yerel esnaftan alışveriş kampanyasına destek verdiler.

İlçe esnafından alışveriş yapan Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, “Yerli malı yurdum malı anlayışı kapsamında herkesi kendi esnafından alışveriş yapmaya davet ediyoruz. Vatandaşımız zor gününde kimi yanında görüyorsa iyi gününde de onun yanında olsun” dedi.

Globalleşen dünyada her geçen gün yaşanan ekonomik kriz ile birlikte yerel esnafın sıkıntıları daha da arttı. Özellikle zincir mağazalar, internetten ve Büyükşehirlerden alışveriş yapma heves ve çılgınlığının yerel dinamikleri zora soktuğunu belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahittin Çetindoğan, Aydınlı vatandaşlara Aydın’dan ve Aydınlılardan alışveriş yapmaya çağırdı. Bu kapsamda Çine Esnaf Odaları Başkanı Metin Uyar öncülüğünde başlatılan ilçede yerel esnaftan alışveriş yapma kampanyasını çok manalı bulduğunu ve Yönetim Kurulu olarak ilçede alışveriş yaparak kampanyaya destek verdiklerini belirten Başkan Çetindoğan, “Maalesef toplum olarak ahilik geleneğini unutmaya başladık. Bugün iyi düşünürsek yaşanan pek çok olumsuzlukların temelinde birbirimize sahip çıkmamamız yatıyor. Eskiden esnaf halkı zor günlerinde idare eder, halk da iyi günlerinde kendi esnafını kesinlikle yalnız bırakmazmış. Ancak bugün sistem değişti. Paran varken markete, paran yokken bakkala anlayışı başladı. Biz yerel esnaf olarak halkın iyi günde de kötü günde de kendi esnafının yanında olmasını bekliyoruz. Bu nedenle bu anlayışın sadece Çine’de değil öncelikle il genelinde ardından da ülke genelinde yaygınlaşmasını bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.