Aydın Ziraat Odası 2015 Yılı Pamuk Ve Mısır Hasat Fiyatlarını Belirledi

Aydın Ziraat Odası 2015 Yılı Pamuk Ve Mısır Hasat Fiyatlarını Belirledi

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 2015 yılı mısır ve pamuk hasat fiyatları belirlendi. Yapılan görüşmeler sonucu pamuk toplama fiyatı dekarda 80-90 TL, mısırda ise dekarda 22-2...

Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısında 2015 yılı mısır ve pamuk hasat fiyatları belirlendi. Yapılan görüşmeler sonucu pamuk toplama fiyatı dekarda 80-90 TL, mısırda ise dekarda 22-24 TL olarak belirlendi.

Aydın Efeler Ziraat Odası başkanı Rıza Posacı, motorin fiyatları göz önünde tutularak bu yıl hasat fiyatlarında artış yapılmadığını belirterek üreticilere bereketli sezon diledi. Öte yandan makineli hasada geçilmesi nedeniyle ele toplama fiyatı açıklanmazken gündemin en önemli maddesi ise çiftçilere ödenen primlerde yapılan kesintiler oldu.

Daha önceki yıllarda yüzde 2 olarak gerçekleştirilen kesintilerin yüzde 4’e çıkarılmasının çiftçileri olumsuz etkilediği belirtilirken, kesintinin düşürülmesi için Ankara ve ilgili bakanlıklarla görüşmelerin devam ettiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.