Aydın’a Matematik Turları Başladı

Aydın’a Matematik Turları Başladı

Aydın’da eğitim öğretim veren Özel Başak Koleji tarafından kurulan Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın en kapsamlı matematik müzesi olan Tales Matematik Müzesi’ne, ülkenin dört bir yanından tur düzenle...

Aydın’da eğitim öğretim veren Özel Başak Koleji tarafından kurulan Türkiye’nin ilk ve tek, Avrupa’nın en kapsamlı matematik müzesi olan Tales Matematik Müzesi’ne, ülkenin dört bir yanından tur düzenlenmeye başladı. Matematik Müzesi turu için Aydın’a gelen öğrenciler Aydın’ı da hareketlendiriyor.

Aydın’ın yetiştirdiği bazı ürünler, doğal ve tarihi güzellikleri ile bir marka şehir olduğunu Başak Koleji olarak bu değerlere bir de ‘matematik’ markası eklemek istediklerini belirten Tales Matematik Müzesi ve Başak Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Alp Ayaydın, “Bu hedefimize ulaştığımız için mutluyuz. Kendi okulumuzun ve ilimizin öğrencileri için çıktığımız yolda tüm Türkiye’deki öğrencilerin yararlanabileceği bir matematik müzesi oluşturduk. Müze denilince ilk etapta akla antika malzemeler gelebilir ama bizim matematik müzesi farklı. Gelip gören herkes çok beğeniyor, çok şey öğreniyor. Şu anda ülkenin değişik illerinden akademisyenler, öğrenciler ilimize matematik turları düzenlemeye başladı. Bu turlar da Aydın’ın matematikte de bir marka olduğunu göstermektedir” dedi.

“İSTANBUL MEV KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ HAYRAN KALDI”

Aydın’daki Tales Matematik Müzesi’ni görmek için İstanbul’dan Aydın’a düzenlenen tura katılan Milli Eğitim Vakfı Koleji öğrencileri hem öğrenip hem eğlendiler. Başak Koleji Kampus alanında bulunan Tales Matematik Müzesi’ni öğrencileri ile birlikte ziyaret eden matematik öğretmeni Merve Balkan İstanbul’dan geldiklerini ve Aydın gibi bir şehirde böylesine güzel bir matematik müzesi ile karşılaşmanın mutluluk verici olduğunu belirtti. Okul olarak çeşitli bilimsel gezileri sürekli yaptıklarını Ancak Aydın’da ilk defa gördükleri pek çok matematik sistemleri ile karşılaştıklarını kaydeden Merve Balkan böylesine bir çalışmayı gerçekleştiren okul idaresine de teşekkür etti..

Aydın’a Matematik Turları Başladı

Aydın’a Matematik Turları Başladı

Aydın’a Matematik Turları Başladı

Aydın’a Matematik Turları Başladı

Aydın’a Matematik Turları Başladı

Aydın’a Matematik Turları Başladı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.