Aydın’da 11 Gıda Firmasına 49 Bin Tl Ceza Kesildi

Aydın’da 11 Gıda Firmasına 49 Bin Tl Ceza Kesildi

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 2014 yılı Ağustos ayı gıda güvenliği çalışmaları kapsamında 11 gıda firmasına 49 bin 216 TL ceza kesildi.

- Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülen 2014 yılı Ağustos ayı gıda güvenliği çalışmaları kapsamında 11 gıda firmasına 49 bin 216 TL ceza kesildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nce geçtiğimiz Ağustos ayı içerisinde de gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi. Aydın ili genelinde toplam bin 593 adet gıda üretim yeri, 13 bin 571 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunuyor. Bu işyerlerinde Ağustos ayında gıda üretim yerlerine 127 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 722 adet denetim olmak üzere toplam 849 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayete istinaden İl genelinden toplam 87 adet numune alınsı.

Ağustos ayı içerisinde İl Genelinde Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan 1 adet işletmeye 13 bin 304 TL idari para cezası kararı uygulandı. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim, kontrol ve alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan 10 adet işletmeye 35 bin 912 TL para cezası kesildi.

Alo Gıda 174 hattına Ağustos ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 49 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 32 adet, gıda üretim yeri ile ilgili 25 adet olmak üzere toplam 106 adet şikayet geldi. Şikayetlerle İlgili olarak 63 adet işletmeye ait denetim sonlandırılmış olup mevzuata aykırı bir durum tespit edilmedi.

Ağustos ayı gıda güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Ayın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemine kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, 113 Kişilik Gıda Kontrolör ekibimiz tarafından 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.