Aydın’da Gıda Firmalarına Ceza Yağdı

Aydın’da Gıda Firmalarına Ceza Yağdı

Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce geçen Mart ayı içerisinde yapılan denetimlerde 11 gıda firmasına 54 bin 359 TL para cezası kesildiği belirtildi.

- Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce geçen Mart ayı içerisinde yapılan denetimlerde 11 gıda firmasına 54 bin 359 TL para cezası kesildiği belirtildi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce yürütülen Gıda Güvenliği Çalışmaları kapsamında 2014 yılı Mart ayı içerisinde de gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetimlerine yoğun şekilde devam edildi. Aydın ili genelinde faaliyete bulunan bin 566 adet gıda üretim yeri ile 13 bin 15 gıda satış ve toplu tüketim yerinde geçen ay gıda üretim yerlerine toplam 263 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 614 adet denetim gerçekleştirildi. Denetim İzleme Programı, Kalıntı İzleme Programı, Yıllık Denetim Programı, zehirlenme ve şikayete istinaden il genelinde toplam 39 adet numune alındı.

Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan 7 adet işletmeye toplam 47 bin 712 TL idari para cezası uygulandı. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise yapılan denetim ve kontroller sonucu alınan numuneleri mevzuata uygun olmayan 4 adet işletmeye 6 bin 647 TL idari para cezası kesildi.

Alo Gıda 174 hattına Mart ayı içerisinde gıda satış yeri ile ilgili 19 adet, toplu tüketim yeri ile ilgili 4 adet ve gıda üretim yeri ile ilgili 12 adet olmak üzere toplam 35 adet şikayet geldi. Şikayetlerle ilgili olarak 24 adet işletmenin denetimi sonlandırılırken, mevzuata aykırı bir durum tespit edilmedi.11 adet işletmeyle ilgili denetim ve izleme faaliyetlerinin ise devam ettiği bildirildi.

Mart ayı gıda güvenliği çalışmalarıyla ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada; “Yapılan denetim ve alınan numunelere ait bilgiler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’ne kaydedilmektedir. İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak, tüketicilerimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmaları konusunda denetim ve kontrol faaliyetlerimiz, Gıda Kontrolör ve yardımcılarının oluşturduğu 118 kişilik denetim ekibiyle 24 saat kesintisiz bir şekilde devam etmektedir” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.