Aydın’da 23 Nisan Coşkusu

Aydın’da 23 Nisan Coşkusu

Aydın'da, TBMM’nin açılışının 94. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

- Aydın'da, TBMM’nin açılışının 94. yıldönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları renkli görüntülere sahne oldu.

Aydın'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sabah saatlerinde Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı. Çelenk koyma törenine Vali Erol Ayyıldız ve Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ile kamu kurum temsilcileri katıldı. Çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunasıyla sona eren törenin ardından kutlamalar kapsamında şenlik yürüyüşü gerçekleştidi.

Hükümet ve İstasyon Bulvarı güzergahında geniş bir katılımla gerçekleşen yürüyüşün ardından kutlamalara İstasyon Meydanı'nda devam edildi. Buradaki kutlamalara Vali Vekili Halil Canavar, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

Aydın İstasyon Meydanında gerçekleştirilen kutlamalarda çocuklar oynadıkları halk oyunları ve gösteriler ile doyasıya eğlenirken bayramın coşkusunu aileleri ile birlikte kutladı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla düzenlenen şiir, kompozisyon gibi yarışmalarda dereceye giren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından hediyeler verildi. Yurt dışından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle misafir olarak gelen çocuklar da kendilerine has oynadıkları yöresel halk oyunları gösterileri ile büyük alkış aldı. Şenlik havasında geçen kutlamalarda küçük çocuklar aileleri ile birlikte doyasıya eğlendi.

Günün anlam ve önemine dair konuşan Aydın Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ise çocuklara hitaben yaptığı konuşmada; “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk kaynağısınız. Hepinizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. En önemli servetimiz ve umut kaynağımız olan sizlerin bayramında, mutluluğunuza ortak olmaktan memnuniyet duyuyorum. Atatürk’ün sizlere bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Sizlerin daha ferah, daha güçlü bir Türkiye’de yaşamanız için elbirliğiyle çalışıyoruz. Büyük Millet Meclisi’nin açılışı, Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktasıdır” dedi.

Öte yandan, sabah saatlerinde yapılan çelenk koyma törenine katılan Vali Ayyıldız’ın İstasyon Meydanında gerçekleşen kutlamalara katılmaması, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sonraki programda yer almasına rağmen çelenk koyma törenine katılmaması dikkat çekti.

AYDIN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

AYDIN’DA 23 NİSAN COŞKUSU

cercioglu-ozakcan.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.