Aydın’da 262 Göçmen Yakalandı

Aydın’da 262 Göçmen Yakalandı

Aydın’ın Söke ve Didim ilçelerinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 262 göçmen yakalandı.Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Jandarm...

Aydın’ın Söke ve Didim ilçelerinde jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlarda yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan 262 göçmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre; Aydın İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından yasa dışı geçişlerin önlenmesine yönelik olarak sürdürülen denetimler sırasında Didim ilçesine bağlı Akköy Mahallesi Taşburun Limanı mevkiinde 150’si Suriye ve 61’i Afganistan uyruklu olmak üzere 211 göçmen ile Söke ilçesine bağlı Sarıkemer Mahallesi Dalyan mevkiinde de 51 Afganistan uyruklu göçmen olmak üzere toplam 262 yasadışı göçmen yakalandı. Göçmenler ile birlikte ele geçirilen 1 adet tekneye ise el konuldu.

Göçmenlere para karşılığında yardım ettiği tespit edilen E.O. isimli organizatörün yakalanması için arama başlatıldı. Operasyonlarda yakalanan Afganistan uyruklu göçmenler, Aydın Göç İdaresi İl Müdürlüğüne teslim edildi. Suriye uyruklu şahıslar hakkında 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanununa göre gerekli tebligatlar yapılarak, serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.