Aydın’da 788 Okulda 176 Bin 502 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Aydın’da 788 Okulda 176 Bin 502 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Aydın'da 176 Bin 502 öğrenci için 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yeni gelen öğrenciler okullarda çiçeklerle karşılanırken okullarda öğrencilere eğitimi sevdirmek için renkli etkinlikler düzenlendi.

- Aydın'da 176 Bin 502 öğrenci için 2014-2015 eğitim öğretim yılının ilk ders zili çaldı. Yeni gelen öğrenciler okullarda çiçeklerle karşılanırken okullarda öğrencilere eğitimi sevdirmek için renkli etkinlikler düzenlendi.

Yeni eğitim-öğretim yılı ile birlikte Aydın’da, 788 okulda 12 bin 298 öğretmen ve 176 Bin 502 öğrenci ders başı yaptı. Eğitim Öğretim yılının başlaması dolayısıyla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre ve beraberindeki öğrenciler Vali Erol Ayyıldız’a makamında ziyaret ettiler.

İlk ders zili öncesinde il genelindeki bütün okullar süslendi. Okula yeni başlayan minikler okul girişinde çiçeklerle karşılandı. Okul bahçelerinde çocukları okulları sevdirmek için oyun parkları oluşturuldu ve çocuklar gönüllerince eğlendiler.

Ders yılının başlaması dolayısıyla Efeler Aydın Ticaret Odası İlkokulunda düzenlenen törene Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Mailletvekili Semiha Öyüş, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Sefa Yüksel, daire müdürleri protokol üyeleri öğrenci ve veliler katıldı.

Yeni eğitim ve öğretim yılında Aydın’daki eğitim kadroları hakkında bilgiler veren Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, il genelinde 73’üözel olmak üzere toplam 788 okulda 12 Bin 298 öğretmen ve 176 Bin 502 öğrencinin eğitim başladığını söyledi.

Konuşmasında öğretmenlere seslenen Töre, “Amacımız, bilgi aktarmak değil, bilgiye ulaşmanın yollarını araştıran, bulabilen, bilgiyi paylaşabilen, teknolojiyi üretebilen ve insanlığın yararına kullanabilen dinamik, özgüvenli, kendisine ve çevresine yararlı olan bir nesil yetiştirmek olmalıdır” dedi.

Öğrencilere ve velilere de seslenen Pervin Töre, “Bilgiden başka sahip olduğumuz her şeyi siz korurken, bilgi sizleri korumaktadır. Okullar sizi bilgilendirmek, aklınızı zenginleştirmek, uygar bir insan oluşturmak için vardır” şeklinde konuştu.

“EN BÜYÜK DÜŞMANINIZ TEMBELLİK VE CEHALET”

Konuşmasında öğretmenlerin mutlu ve huzurlu bir toplumun yetiştirilmesinde üstlenmeleri gereken sorumluluk ve hedeflerinden söz eden Aydın Valisi Erol Ayyıldız, öğrencilere nasihatlerde bulundu. Türkiye’Nin en büyük zenginliğinin ve en önemli değerlerinin çocuklar olduğunu dile getiren Vali Ayyıldız, “Sizler, Ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye’si sizlerle mutlu, sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. En büyük düşmanınızın tembellik ve cehalet, en büyük dostunuzun güzel ahlâk, en güçlü silahınızın da bilgi olduğunu asla unutmayın. Geleceğimiz için sizlere en iyi eğitimi sunmak mecburiyetindeyiz. Sizlere sürekli okumayı ve düzenli olarak çalışmayı tavsiye ediyorum” diye konuştu.

Tören sonunda Aydın Ticaret Odası İlkokulu bahçesinde yaptırılan halı saha törenle hizmete açıldı. Açılışın ardından Vali Erol Ayyıldız ve beraberindekiler sınıflara çıkıp öğrencilerle aynı sıralara oturup sohbet ettiler.

AYDIN’DA 788 OKULDA 176 BİN 502 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

AYDIN’DA 788 OKULDA 176 BİN 502 ÖĞRENCİ DERS BAŞI YAPTI

20140915aw192767_03.jpg

20140915aw192767_07.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.