Aydında Adli Yıl Açılışı

Aydın'da Adli Yıl Açılışı

Aydın'da, 2014-2015 adli yılı açılışı Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

- Aydın'da, 2014-2015 adli yılı açılışı Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başladı.

Törene, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Nakiddin Buğday, Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen ile Aydın Barosu'na bağlı avukatlar katıldı. Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtına çelenklerin sunulmasıyla başlayan adli yıl açılışında, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Törende adli yılı açılışı ile ilgili bir açıklama yapan Aydın Barosu Başkanı Sümer Germen; "Ne yazık ki her yıl gerek yapılan yasal değişikliklerle gerekse yasada olmayan uygulamalarla yargının olmazsa olmazı ve asli unsuru olan savunmanın her geçen gün gerek yargı içi, gerekse ülkeyi idare edenler tarafından dışlanmaya çalışılması, görmezden gelinmeye çalışılmasının ötesinde son uygulamalar ile savunmanın ortadan kaldırılmasını amaçlayan söz ve davranışlarla karşı karşıya bulunmaktayız. Ancak; yargının üç işlevinden en önemli ayağını oluşturan savunmanın ve Avukatların olmadığı yargılamanın asla bir yargılama olmayacağı bunun olsa olsa kadılık düzeni olacağının bilinmesi gerekmektedir. Diğer yandan ülkeyi idare edenlerin savunma ve savunmanın temsilcisi Baroları ve Barolar Birliğini yok saymaya çalışması ülke insanının hukuk güvenliğinin de olmadığı anlamına gelir. Bilinmeli ki savunmanın olmadığı yerde adaletten, adaletin olmadığı yerde de hukuk ve demokrasiden bahsedilemez” dedi.

Türkiye’nin çok hızlı bir yasa değişiklikleri süreci yaşadığını kaydeden Germen, sözlerini şu şekilde noktaladı: “Yaklaşık 10 yıl önce yürürlüğe giren yeni TCK ve CMK’da yapılan değişiklik sayısını kimsenin bilmediği kanaatindeyiz. Yeni Hukuk Usulü yasası yürürlüğe girdiğinde herkesin beklentisi yargılamanın hızlanmasıyken ne yazık ki yeterince eğitilmemiş hakimler ve personel nedeni ile işlerin iyice içinden çıkılmaz hale geldiği görülmektedir. Bu da hak arama özgürlüğünün daraltılması, kısıtlanması ve aranamaz hale gelmesine yol açmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle yeni adli yılın meslektaşlarımıza, hakim ve savcılarımıza, yargı çalışanlarına ve ülkemiz için hayırlı olmasını diler, yargı bağımsızlığının ve tarafsızlığının sağlandığı evrensel hukuk kurallarının uygulandığı gerçek bir hukuk devleti umudu ile adli yılınızı ve Ulu Önder Atatürk’ün söyleşi ile ‘Yurtta Barış, Dünyada Barış’ dileğinin gerçekleşmesi ile dünya barış gününüzü de kutlarım”

AYDIN'DA ADLİ YIL AÇILIŞI

AYDIN'DA ADLİ YIL AÇILIŞI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.