Aydın’da Aile Mefhumu Yok Olmaya Başladı

Aydın’da Aile Mefhumu Yok Olmaya Başladı

Türk aile yapısını ayakta tutan en önemli faktörlerini başında gelen evlilikler yıkılmaya başladı.

- Türk aile yapısını ayakta tutan en önemli faktörlerini başında gelen evlilikler yıkılmaya başladı.

Aydın’da son 42 ayda 27 bin 326 çift yaptıkları düğünlerle bir ömür boyu birlikteliğe ‘Evet’ derken, ‘Evet’ diyen 7 bin 928 çift birlikteliğe devam ettiremeyerek mahkemeye gidip boşandı. Aydın’da her geçen gün artan boşanma oranının 2014 yılının ilk yarısında daha da arttığı ve her 100 çiftten 30’nun kısa süre sonra boşandığı öğrenildi.

Aydın Nüfus Müdürlüğü verilerine göre; 2014 yılının ilk altı ayında 3 bin 682 çift bir ömür boyu mutluluğa ‘evet’ diyerek yaşamlarını birleştirirken, aynı dönemde bin 181 çift boşandı. Özellikle son altı ayda 3 evlilikten birinin yıkılması dikkat çekti. Boşanmaların temel nedeni olarak aile içi şiddet ve geçimsizlik gösterilirken boşanma olaylarından en fazla etkilenen ve mağdur olanların ise her zaman olduğu gibi çocuklar oldu.

Sorunun çok ciddi boyutlara ulaştığını ve bir an önce önlem alınması gerektiğini belirten Aydın Şefkat Yumağı Derneği Başkanı Recep Cihan, sorunun çözümü ve ülkeyi ayakta tutan Türk Aile yapısının parçalanmasının önüne geçilmesi için gerek bakanlık, gerekse üniversite ve valilik tarafından bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini belirtti. Aydın’da 01 Ocak 2011 tarihinde 30 Haziran 2014 tarihine kadar gerçekleşen evlenme ve boşanma sayıları hakkında bilgi veren Cihan, “Maalesef boşanma sayıları her geçen gün artıyor. Hayatlarının en mutlu günü olarak düğün günü kabul eden binlerce çift, güle oynaya yaptıkları düğün ve bir ömür boyu mutluluk için ‘evet’ dedikten kısa bir süre sonra ‘Hayat çekilmez oldu’ gerekçesi ile küs olarak mahkemeye başvuruyor. Nüfus Müdürlüğü verilerine göre Aydın’da; 2011 yılında 7 bin 748 çift evlenmiş. 2 bin 259 çift boşanmış. 2012 yılında 7 bin 854 çift evlenmiş. 2 bin 233 çift boşanmış. 2013 yılında 8 bin 042 çift evlenmiş, 2 bin 255 çift boşanmış. 2014 yılının ilk altı ayında ise 3 bin 682 çift evlenmiş, bin 181 çift de boşanmış. Son 42 ay içinde Aydın’da evlenen 27 bin 326 çiftten,7 bin 928 çift boşanmış. Önemli bir tehlikenin habercisi olan bu sorunun çözümü için geç kalınmadan gerekli tedbir alınmalıdır” dedi.

AYDIN’DA AİLE MEFHUMU YOK OLMAYA BAŞLADI

AYDIN’DA AİLE MEFHUMU YOK OLMAYA BAŞLADI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.