Aydın’da AK Parti-MHP İttifakı Fos Çıktı

Aydın’da AK Parti-MHP İttifakı Fos Çıktı

Büyükşehir Yasası ile birlikte oluşan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, ilk toplantısını Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında yaptı. CHP’ye karşı ittifak yapan AK Parti ve MHP’li üyeler şok yaşadı.

AYDIN 24 HABER 

Büyükşehir Yasası ile birlikte oluşan Büyükşehir Belediye Meclisi, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında çalışmalarına başladı. Yeni dönemin ilk toplantısına başkanlık eden Başkan Çerçioğlu, Büyükşehir Yasası ile birlikte başlayan sürecin hayırlı olmasını diledi. Saat 14:00 sıralarında başlayan meclis toplantısı akşam hava kararıncaya devam etti. Toplantının açılışında iyi dilek ve temennilerde buluna Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, seçimlerin geride kaldığını ve zamanın hizmet zamanı olduğunu belirterek Aydın’a güzel hizmetler yapacaklarını belirtti. CHP’ye karşı ittifak yapan AK Parti ve MHP’li üyeler ise büyük bir şok yaşadı.

İTTİFAK BOŞA ÇIKTI

30 Mart seçimlerinde CHP 37, AK Parti 23, MHP 19, DSP 1 üyelik kazandı. CHP ve AK Parti meclis üyeleri tam kadro katılırken, MHP Buharkent Belediye Başkanı Yusuf Vural itiraz nedeniyle henüz mazbatasını almadığı için, toplantıya katılamadı. Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan ile meclis üyesi Musamettin Ayaz ise mazeretsiz toplantıya katılmayınca meclis 3 eksikle toplandı. Başkan dahil 78 üyenin katıldığı toplantıda CHP grubu çoğunluğu elde etti. AK Parti ve MHP sıralarından bir kişi de boş oy kullandı. Böylece AK Parti ve MHP’nin ittifak anlaşması boşa çıktı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı toplantıda, CHP meclis grubunun gösterdiği adaylar seçildi. Ancak encümen seçimlerinde eşit oy alan CHP’li Necmettin Ünüvar ile MHP’li Gürşat Kale arasında kura çekimi yapıldı. Kura sonucunda Gürşat Kale encümen üyesi oldu.

MHP’Lİ KÖSE’NİN ÇABALARI SONUÇSUZ KALDI

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nin toplantısına ilgi büyüktü. AK Parti il Başkanı Mehmet Sadık Atay, CHP İl Başkanı Barkan Kalınomuz ve MHP İl Başkanı Fevzi Köse’nin de izlediği toplantıda, Atay ve Köse’nin morallerinin bozuk olduğu gözlendi. MHP’li Köse’nin sık sık telefonla meclisteki gelişmeler konusunda bilgi verdiği görüldü. Köse, toplantıya katılmayan MHP’li üyeler Tuğrul Ozan ile Musamettin Ayaz’ın toplantıya katılımını sağlamak amacıyla telefon trafiği gerçekleştirdiyse de sonuç alamadı.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ’NDE GÖREV DAĞILIMI

Yeni dönemin ilk meclis toplantısında birinci ve ikinci başkanvekilleri, başkanlık divanı katip üyelikleri, belediye encümeni ile ihtisas komisyonu üyeleri belirlendi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile birlikte 81 üyeden oluşan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Birinci Başkanvekilliğine Bozdoğan Belediye Başkanı Salim Tümer Apaydın, İkinci Başkanvekilliğine Kenan Tabak, Başkanlık Divanı Katip Üyeliklerine Vedat Ege, Gülşah Aydın, Seda Sarıbaş, ve Hasan Nargiz, Encümen Üyeliklerine ise, Evrim Karakoz, Nuri Canip, İlhan Aygüneş, Barış Altıntaş ve Gürşat Kale seçildi.

Büyükşehir Meclisi’nde Plan ve Bütçe, İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık, Eğitim Kültür Gençlik ve Spor, Ulaşım, Hukuk, Esnaf ve Meslek Odaları, Engelliler, Tarım, Turizm, Sanayi ve Enerji, Sivil Toplum Kuruluşları komisyonlarında görev alacak üyeler de belirlendi. 5 kişiden oluşan komisyonlar 1 yıl süreyle görev yapacak.

MHP’LİLER TERK ETTİ

CHP meclis grubunun önergelerini gündeme alınıp alınmamasını oyalayan Başkan Çerçioğlu’na MHP’li üyeler tepki göstererek toplantıyı terk etti. Meclis çalışmalarına CHP ve AK Parti’li meclis üyeleri ile devam etti.

AK PARTİ’LİLER “KABUL” OYU VERDİ

Başkan Çerçioğlu bütçeyi komisyona sevk ederek 1 saat ara verdi. Saat 20.00’da yeniden toplanan mecliste bütçe CHP ve AK Parti’li meclis üyelerinin oyları ile kabul edildi.

002-004.jpg

009-006.jpg

016.jpg

017-003.jpg

019-002.jpg

025.jpg

036-001.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum