Aydın’da Aşıklar Çırakları İle Atıştı

Aydın’da Aşıklar Çırakları İle Atıştı

Aydın’da düzenlene “Usta-Çırak Tartışması” şöleninde aşıklar çırakları ile kıran kırana atıştı.

- Aydın’da düzenlene “Usta-Çırak Tartışması” şöleninde aşıklar çırakları ile kıran kırana atıştı.

Aşıklar ve Ozanlar Derneği Aydın Şubesi ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde düzenlene “1.Usta-Çırak Tartışması” şöleni’nde usta çırak atışmaları yaşanırken Aşıklar sazları ile yurdun değişik yörelerinden seslendirdikleri birbirinden güzel ezgilerle seyircileri coşturdu.

Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, açılışta yaptığı konuşmada, geçmişten günümüze kadar kültürlerimizin yaşatılmasında Ozan ve Aşıkların büyük rolü olduğunu belirterek, “Ozanlarımız hayatı boyunca ve günümüzde de sevincimizi, hasretimizi, üzüntümüzü, vatan ve bayrak sevgisi gibi unsurları dile getiren halkın ileri gelenlerinden olan birer kahramanlardır” dedi.

Aydın İl Kültür Müdürlüğü Salonun da düzenlenen “ 1. Usta- Çırak Tartışması” şölenine, Aşıklardan Muhsin Özen, Celal Bulut ve Ömer Demiroğlu katılırken, çırak Âşıklar ise Ensar İpekoğlu, Ayhan Aslan, Serdar Çelikler ve Ozan Çetinkaya sazları ile katıldıkları şölene renk kattı.

Aşıklar ve Ozanlar Derneği Aydın Şubesi Başkanı Muhsin Özen, düzenlenen şölene katılım gösteren Aşık ve çıraklarına teşekkür plaketi verdi. Katılımın yoğun olduğu “Usta-Çırak Tartışması” şöleni geleneksel hale getirilerek ülke genelinden âşıkların davet edileceği ve her yıl Aydın’da düzenleneceği belirtildi.

AYDIN’DA AŞIKLAR ÇIRAKLARI İLE ATIŞTI

AYDIN’DA AŞIKLAR ÇIRAKLARI İLE ATIŞTI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.