Aydın’da Av Turizmi Gelişiyor

Aydın’da Av Turizmi Gelişiyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen av turizmi faaliyetlerine Avrupalı avcıların ilgisi her geçen gün artıyor.2014-2015 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı doğrultusunda Orman ve Su İşleri Ba...

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nca düzenlenen av turizmi faaliyetlerine Avrupalı avcıların ilgisi her geçen gün artıyor.

2014-2015 Av Yılı Av Turizmi Uygulama Talimatı doğrultusunda Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın İl Şube Müdürlüğü’nce Didim Devlet Avlağında planlanan av turizmi faaliyetleri sona erdi. Yedi Alman uyruklu avcının katılımıyla Akköy ve Akyeniköy Mahalle hudutları içerisinde 06 Ekim 2014 ile 10 Ocak 015 tarihleri arasında gerçekleşen av turizmi faaliyeti kapsamında yaban domuzu sürek avı organizasyonu gerçekleştirildi.

Sürek avında 11 adet yaban domuzu vuruldu. Alman avcılardan, vurdukları domuzların karşılığı olarak 3 bin 250 TL ücret tahsil edildi. Av organizasyonuna katılan Alman uyruklu avcılar, Didim Devlet Avlağının yaban hayatı zenginliğine ve coğrafi yapısına hayran kaldıklarını ifade etti. Organizasyondan memnun kaldıklarını ifade eden Alman avcılar, önümüzdeki yıllarda da avlanmak için Türkiye’ye gelmek istediklerini kaydetti.

HEM MÜCADELE HEM DE KAZANÇ

Bakanlığın av turizmi faaliyetlerine önem verdiğin belirten Orman ve Su İşleri Bakanlığı Aydın İl Şube Müdürü Nihat Andaç, “Son dönemlerde il sınırlarımız içerisinde domuz popülasyonu büyük bir artış göstermiştir. Müdürlük olarak tarım alanlarına yönelik zararın tespiti halinde sürek avı organizasyonları yaparak çiftçinin zararını en aza indirmeye çalışmaktayız. Yine aynı doğrultuda av turizmi uygulamasını da ilimizde arttırarak devreye sokmayı hedefliyoruz. Bu sayede hem domuz mücadelesinde etkinlik sağlanırken hem de vurulan domuzların karşılığı olarak devlete kaynak aktarıyoruz” dedi.

FRANSIZLAR GELİYOR

Son av turizmi faaliyetine katılan 7 Alman avcının vurdukları 11 domuz karşılığında 3 bin 250 TL ödeme yaptığına işaret eden Andaç, “Av turizmi uygulamasının artması ile gerek yöre köylüsü, gerek belediyeler, gerekse yöre esnafı açısından girdi sağlanacaktır. Ocak ayı sonunda büyük bir Fransız avcı grubun dada Aydın ilimize gelecek. Şube Müdürlüğümüzce yeni devlet avlaklarının oluşturulması çalışmaları sürüyor. Bu doğrultuda av turizmi uygulamalarının 2015 yılı ve sonraki yıllar içerisinde artarak devam edeceğini ümit ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.