Aydın’da Başbakan’a Hakaret Ve İzinsiz Gösteri Davası

Aydın’da Başbakan’a Hakaret Ve İzinsiz Gösteri Davası

Aydın’da, 17 Aralık operasyonunun ardından izinsiz gösteri düzenledikleri ve bu yürüyüşte dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan CHP Gençlik Kolları yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 ki

- Aydın’da, 17 Aralık operasyonunun ardından izinsiz gösteri düzenledikleri ve bu yürüyüşte dönemin Başbakanı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettikleri iddiasıyla haklarında soruşturma açılan CHP Gençlik Kolları yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 29 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Aydın’da, 17 Aralık operasyonunun ardından 25 Şubat 2014 günü Adnan Menderes Bulvarı’nda düzenlenen yürüyüşe katılanlar hakkında soruşturma başlatıldı. “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen dağılmama” suçlamasıyla CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, CHP Gençlik Kolları Efeler eski İlçe Başkanı Kemal Öztürk, CHP Efeler İlçe Ana Kademe Yöneticisi Enver Delioğlan ve CHP Parti Eğitmeni Bülent Salih Doğan’ın yanı sıra CHP, TKP ve EMEP üyelerinin ve bazı üniversite öğrencilerinin yer aldığı 29 kişi hakkında dava açıldı.

Aydın 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya bugün yapılan ikinci duruşmayla devam edildi. CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, CHP İl Başkanı Hikmet Saatçi ve CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci de, CHP’li gençlere destek vermek için duruşmaya katıldı.

İlk duruşmada yargılanan 29 kişinin ifade vermesinin ardından incelenen görüntü kayıtlarıyla ilgili bilirkişi raporu ikinci duruşmada mahkeme heyeti tarafından değerlendirildi. Görüntülerde ‘hakaret’ ifadelerinin yer aldığı yönünde gelen bilirkişi raporunun ardından, sanık avukatları bilirkişi raporunun kendilerine resmi olarak bildirilmesi ve savunma hazırlanması için ek süre talep edeceklerini ifade etti.

Haklarında dava açılmasına anlam veremediklerini ifade eden CHP Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, “Biz, mücadelemize sonuna kadar devam edeceğiz. Hukuki zeminde de mücadelemiz devam edecek. CHP gençliği, hangi şartlar ve hangi koşullarda ne yapılmak istenirse istensin dün olduğu gibi bugün de bu uygulamalara izin vermeyecek” dedi.

“GEZİ’DE DE BİZ VARDIK”

Yargılanan 29 kişiye destek vermek amacıyla Aydın’a gelen CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız da, benzer protestoların Türkiye’nin farklı yerlerinde de yapıldığına işaret etti. CHP gençliğinin gördüğü yanlışları söylemekten çekinmediğini savunan Yıldız, şöyle konuştu: “CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı olarak alnı açık bir şekilde söyleyebilirim ki; Gezi’de de CHP gençliği vardı. 17 Aralık’ta ortaya düşen tapelerden sonra ‘Bu iddialar bir an önce açıklığa kavuşsun’ diyenlerde CHP Gençlik Kollarıydı. Bugün CHP Aydın İl Gençlik Kolları Başkanımızın, onun örgütünün ve arkadaşlarının yargılanması aslında hakkı ve hukuku, sosyal adalet ve sosyal devlette üşenmeden, korkmadan savunan gençlerin yargılanması Türkiye’nin ayıbıdır.”

“SAVCILARI YARGILAMAYA GELDİK”

Açılan davalarla gençlerin yıldırılmak istendiğini öne süren Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Burada yargılanan biz değiliz. Biz birazdan duruşma salonuna girip burada cesur olmayan, yanlış istikamete dava açan Cumhuriyet Savcılarını yargılayacağız. Biz, adliyeye yargılanmaya değil, onları bugün yargılamaya gidiyoruz. Bu kadar da kendimizden emin ve cesuruz.”

AYDIN’DA BAŞBAKAN’A HAKARET VE İZİNSİZ GÖSTERİ DAVASI

AYDIN’DA BAŞBAKAN’A HAKARET VE İZİNSİZ GÖSTERİ DAVASI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.