Aydın’da Buzağı Ölümlerine Karşı Eğitim Toplantısı Yapıldı

Aydın’da Buzağı Ölümlerine Karşı Eğitim Toplantısı Yapıldı

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sürdürülebilir hayvan sağlığının tesis edilmesi ve buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla ‘Buzağı Ölümleri’ konulu eğitim toplantıları gerçekleştirdi.Buzağ...

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, sürdürülebilir hayvan sağlığının tesis edilmesi ve buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla ‘Buzağı Ölümleri’ konulu eğitim toplantıları gerçekleştirdi.

Buzağı ölümlerinin hayvancılıkta en önemli sorunların başında gelmesi ve ülke ekonomisi üzerindeki olumsuz etkisi nedeniyle harekete geçen Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Nazilli, Söke ve Çine’de düzenlediği ‘Buzağı Ölümleri’ eğitim toplantısına 17 İlçede görev yapan resmi ve serbest veteriner hekimlerin katılımlarıyla seminer düzenledi.

Aydın Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fikret Fuat Aktaş, konuya ilişkin açıklamasında, ”Bakanlığımızca yapılan çalışmalarda, 2015 yılı içerisinde buzağı ölümlerinin tespit edildiği, bunun da ülkemiz ekonomisi açısından önemli kayıplara neden olabileceği sonucuna varılmıştır. Sürdürülebilir hayvan sağlığının tesis edilmesi ve buzağı ölümlerinin önlenmesi amacıyla, yetiştiricilerin bilgilendirilmesi ve farkındalıklarının artırılması önem taşımaktadır. Bu nedenle Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüklerimizce, sorumluluk alanındaki illerde, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleri ile koordinasyon sağlayarak 2016 yılı içerisinde Veteriner Hekimlere, onlar vasıtasıyla da yetiştiricilere yönelik farkındalık yaratacak eğitimler düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. Bu kapsamda İlimiz koordinatörlüğünde 17 Ekim-21 Ekim tarihlerinde, İl Merkezi, Nazilli, Söke ve Çine İlçelerinde 17 İlçemizde görev yapan Resmi ve Serbest Veteriner Hekimlerin katıldığı eğitim programları gerçekleştirilmiştir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.