Aydın’da CHP’lilerden 17 Aralık Protestosu

Aydın’da CHP’lilerden 17 Aralık Protestosu

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonu, Aydın’da yolsuzluk karşıtı gösterilere neden oldu. CHP Aydın İl Örgütü’nün destek verdiği yürüyüşte rüşvet ve yolsuzluk protesto edildi.

AYDIN 24 HABER

Aydın’ın Efeler ilçesi Zafer Meydanı’nda başlayan yürüyüşe CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci, CHP önceki dönem milletvekili Fatih Atay, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Fulya Üstündağ, Kadın Kolları İl Başkanı Saadet Kavasgil, Gençlik Kolları İl Başkanı Kemal Güneri, CHP eski il başkanı Barkan Kalınomuz, ilçe başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Zafer Meydanı’ndan Atatürk Kent Meydanı’na yürüyen göstericiler, CHP Aydın il binasından mahkeme kararıyla indirilen eski dört bakanın maskeli resminin yer aldığı yolsuzluk ve rüşvet pankartı, 17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvetle anılan 4 eski bakan ile birlikte Bilal Erdoğan’ın da maskeli resminin yer aldığı “Çekin ellerinizi bu halkın üzerinden” yazılı pankart ile üzerinde ayakkabı kutusunda ABD doları, para sayma makinesi, para kasası resimlerinin bulunduğu ve üzerinde “Halk yolsuzluğa sessiz kalmayacak” yazılı pankart taşıdılar.

Yürüyüş sırasında “Vurguncular, soyguncular bu halk sizden hesap soracak, Her yer rüşvet her yer yolsuzluk, Temiz toplum temiz siyaset” şeklinde slogan atan grup AK Parti il binasının önüne geldiklerinde kısa süre durdu. Burada “İşte burası hırsızların yuvası” ve “Hırsız var” şeklindeki slogan atan grup Atatürk Kent Meydanı’na doğru yürüdü.

17-25 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvetle anılan davada takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan CHP Gençlik Kolları Aydın İl Başkanı Kemal Güneri, “Bu yürüyüş için valilikten izin almak istedik fakat bize izin vermediler. Biz yine yürüdük çünkü halk yürümek için izin almaz. Burada hukuksuzluğa tepki göstermek için toplandık” dedi.

Güneri’den sonra konuşan CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçi ise “Halkımıza doğruları anlatmaya, yolsuzlukların sonuna kadar takipçisi olmaya devam edeceğiz. Unutulmasına, üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz. Yetimin, fakirin fukaranın hakkını yiyenlerin yanlarına bırakmayacağız. Biz birlik oldukça onlar yerlerinde rahat oturamayacaklar. Koruma ordularına rağmen korkacaklar” diye konuştu. Saatçi iktidara geldiklerinde yolsuzluk ve rüşvete adı karışanlardan hesap soracaklarını sözlerine ekledi.

Yürüyüşün izinsiz olmasına rağmen polisin müdahale etmemesi dikkat çekerken grup olaysız dağıldı.

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-001.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-002.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-003.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-004.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-005.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-006.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-007.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-008.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-009.JPG

028-003.jpg

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-010.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-011.JPG

chp’liler-aydin’da-yolsuzluk-ve-rusvet-icin-yurudu-012.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.